Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αποκατάστα​ση της αλήθειας για όσα αναφέρθηκα​ν για το Δημοτικό Ωδείο από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Παπαεμμανο​υήλ



  Μετά τη δημόσια αναφορά κινδυνολογώντας για το Δημοτικό Ωδείο από τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης  «Νέα εποχή Νέα Δράμα»  και για αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι:.....

  • Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χαθούν τα δεδουλευμένα των διδασκόντων στο Δημοτικό ωδείο.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ωδείο έχουν υπογράψει συμβάσεις και μάλιστα  οι πρώτες 10 συμβάσεις με καθηγητές του Ωδείου έχουν υπογραφεί από τις 30.12.2011 κάτι που και ο κ. Παπαεμμανουήλ συνυπέγραψε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης ψήφισε και τον καθορισμό συνολικά 21 ειδικοτήτων διδασκόντων από τις συνολικά 27 εγκρίσεις.
  • Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, παρά την οικονομική κρίση, έχει πολύ περισσότερους μαθητές στα μαθητολόγια από όσους  αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. 
  • Η συναυλία στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπαεμμανουήλ δεν  ματαιώθηκε λίγη ώρα πριν την πραγματοποίησή της, αλλά καταβλήθηκαν μέχρι τελευταία στιγμή προσπάθειες να πραγματοποιηθεί αφού σοβαρό προσωπικό πρόβλημα του τεχνικού της αίθουσας δεν του επέτρεπε να βρίσκεται στη θέση του. Επειδή όμως επρόκειτο για μια αξιόλογη εκδήλωση, προτάθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ελευθερίων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παρουσίασής της στα πλαίσια του dramaica ή των Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
  • Παράλληλα το Δημοτικό Ωδείο Δράμας συνεχίζει τις ανταλλαγές επισκέψεων μουσικών συνόλων και με άλλα Ωδεία της χώρας ή του εξωτερικού. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε συναυλία της Ορχήστρας στο γειτονικό Γκότσε Ντέλτσεβ και πριν από δύο εβδομάδες η Ορχήστρα και η Χορωδία του Ωδείου μας, έδωσαν συναυλία στη Φλώρινα. Τον Ιούνιο η Χορωδία μας θα εμφανιστεί στην Ορεστιάδα, ενώ στα Ελευθέρια θα φιλοξενηθεί Μουσικό Σύνολο από την Ορεστιάδα.

      Θα ήταν καλό από τον κ. Παπαεμμανουήλ σε κάθε αναφορά του στο Δημοτικό ωδείο να είναι περισσότερο προσεκτικός ώστε να μην λειτουργεί δυσφημιστικά  για την πόλη μας και τον σημαντικό αυτό κύτταρο πολιτισμού,  πολύ δε περισσότερο όταν δεν υφίσταται πραγματικός λόγος.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου