Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αδίστακτα ψεύδη για λίγη δημοσιότητα από τον κ. Παπαεμμανουήλ


Δυστυχώς ο κ. Παπαεμμανουήλ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι στο βωμό της προσωπικής του προβολής δεν διστάζει να δυσφημίσει ακόμα και το δημοτικό ωδείο Δράμας, που μέχρι πέρυσι διεύθυνε και υποτίθεται ότι πονάει ακόμα.
Βέβαια, οι πράξεις του δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, αφού την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά μετά την αποχώρηση του από τη Διοίκηση, εγκατέλειψε ως διδάσκων το....

δημοτικό ωδείο  Δράμας, προκειμένου να εργαστεί εθελοντικά ήδη από το Σεπτέμβριο 2011, στο δημοτικό ωδείο Καβάλας, όπου τελικά υπέγραψε σύμβαση μόλις το Φεβρουάριο του 2012.
Το χειρότερο όμως είναι ότι ο κ. Παπαεμμανουήλ δεν διστάζει να εκστομίσει απροκάλυπτα ψεύδη, στην προσπάθειά του να κερδίσει λίγη δημοσιότητα ενόψει της ενδοπαραταξιακής αμφισβήτησης που αντιμετωπίζει μέσα στη Νέα Εποχή – Νέα Δράμα, ιδίως μετά τις πρόσφατες εκλογές και την αποτυχία εκλογής του κ. Θωμά Μαργαρίτη. Έτσι, τολμά να κινδυνολογεί λέγοντας ότι οι διδάσκοντες στο Ωδείο θα χάσουν δήθεν τα δεδουλευμένα τους και ότι δήθεν κανείς τους δεν έχει σύμβαση, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πρώτες 10 συμβάσεις με καθηγητές του Ωδείου έχουν υπογραφεί από τις 30.12.2011. Γιατί λοιπόν λησμονεί ο κ. Παπαεμμανουήλ ότι και ο ίδιος ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου συνυπέγραψε και ψήφισε τον καθορισμό 21 ειδικοτήτων διδασκόντων από τις συνολικά 27 εγκρίσεις;
Βέβαια ο κ. Παπαεμμανουήλ αποσιωπά το γεγονός -που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα- ότι ο ίδιος έχει αφήσει απλήρωτους διδάσκοντες (συναδέλφους του) από την προηγούμενη χρονιά στο δημοτικό ωδείο Δράμας, τους οποίους η νέα Διοίκηση φροντίζει να εξοφλήσει.

Το χειρότερο όμως είναι ότι χρησιμοποιεί τα ψεύδη του προκειμένου να δυσφημίσει το Ωδείο μας και να προσκαλέσει –άκουσον, άκουσον– μαθητές στο Ωδείο της Καβάλας, όπου ήδη ο ίδιος έχει μεταφέρει τη δική του τάξη Βυζαντινής Μουσικής. Πληροφορούμε τον κ. Παπαεμμανουήλ ότι ο αριθμός των μαθητών του Ωδείου δεν είναι φυσαρμόνικα για να τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Δυστυχώς για τον ίδιο, το δημοτικό ωδείο Δράμας, παρά την οικονομική κρίση, έχει πολύ περισσότερους μαθητές στα μαθητολόγια από όσους εκείνος νομίζει (οι καταστάσεις είναι στη διάθεσή του), ενώ δεν είχε ποτέ τόσους μαθητές όσους εκείνος αναφέρει επιχειρώντας υποκριτικές και δυσφημιστικές συγκρίσεις.
Αφού λοιπόν ο ίδιος ο κ. Παπαεμμανουήλ έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει το δυναμικό του Ωδείου της Δράμας, τώρα ρίχνει κροκοδείλια δάκρια για τη μείωση των μαθητών του!
Δυστυχώς η παράταξη Νέα Εποχή – Νέα Δράμα βρίθει πλέον στελεχών που, μόλις έχασαν τις απολαύσεις της εξουσίας, έφυγαν για «άλλες πολιτείες» και είτε ανταγωνίζονται, είτε δυσφημίζουν την πόλη μας για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται και αγαπούν.
Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Παπαεμμανουήλ στην κατρακύλα του. Απλά τον παρακαλούμε να μη θυσιάζει το δημοτικό ωδείο Δράμας στο βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών και επιδιώξεων και να μη χρησιμοποιεί το όνομα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ή τις σχέσεις των δύο φορέων, αλλά και τον Πολιτισμό γενικότερα, για πολιτική εκμετάλλευση. Λυπούμαστε για το ίδιον που το σλόγκαν που είχε υιοθετήσει «πολιτισμός – είδος πρώτης ανάγκης», έχει μετατραπεί στη σύντομη αυτή παρουσία του ως επικεφαλής σε «μικροπολιτική, λαϊκισμός -  είδη πρώτης προτεραιότητας»

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου