Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ποια λέξη ακούστηκε πιο πολλές φορές στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα;


Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras θαΑξίωμα: ο μόνος που μπορεί να κρίνει αντικειμενικά μια ομιλία για την Ελλάδα του 2021 (σ.σ.: έβγαζε μάτι η επιγραφή επάνω στο βήμα) είναι εκείνος που ζει στο 2021. Διότι εκείνος είναι ο μόνος που.... μπορεί να διαπιστώσει αν οι 5.450 λέξεις του Αλέξη Τσίπρα που εκφωνήθηκαν χθες με φόντο την Ακρόπολη ήταν όντως ένα σχέδιο ή μια εκδήλωση «αυτοαποθέωσης» του τύπου «κοιτάξτε τι μπορώ να υποσχεθώ!».

Εξάλλου, όπως φάνηκε με το ταυτόχρονο λανσάρισμα του αντίστοιχου σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που μάλιστα βγήκε και σε δημόσια διαβούλευση, το να υπόσχεται κανείς πλεονάσματα, ρυθμούς ανάπτυξης κοκ δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, αφού πολλές φορές προσομοιάζει με την «κολοκυθιά» (σ.σ.: κάτι σαν -«Και γιατί τόσο πλεόνασμα; -«Πόσο να είναι;» -«Ας είναι τόσο»). Κινείται δηλαδή περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης – που ως γνωστόν χρησιμοποιείται πάντα για να κάνει την πραγματικότητα πιο υποφερτή.
Αντίθετα, η μόνη αντικειμενική αποτίμηση που μπορεί να γίνει αφορά τον τρόπο που περιγράφεται αυτή η φαντασίωση. Οι λέξεις δηλαδή που χρησιμοποιεί αυτός που την διηγείται. Και οι οποίες έχουν μια ειδική σημειολογία.
Αφού λοιπόν ο πρωθυπουργός προσήλθε στο Μουσείο της Ακρόπολης και συνεχάρη δια χειραψίας τους πρωτοκλασάτους υπουργούς του (σ.σ.: γιατί, δεν έχει ευκαιρία να το κάνει στα υπουργικά συμβούλια;) έφερε στο φόντο του την Ακρόπολη και ξεκίνησε να μιλά.
Κατά τα 58 λεπτά της ομιλίας του λοιπόν, τα στατιστικά δείχνουν το εξής: Η λέξη «Ανάπτυξη» αναφέρθηκε 16 φορές, δηλαδή συχνότητα αρκετά μεγάλη. Ακολουθούν οι λέξεις «ΕΣΠΑ» (σ.σ.: αλίμονο…) με 12 φορές, η λέξη «Επενδύσεις» με 9 και οι λέξη «Οραμα» (σ.σ.: all time classic…) με 7 φορές.
Αντίθετα, η λέξη «Ανεργία» ακούστηκε μόλις 4 φορές και η λέξη «Μνημόνιο» μόλις 1 φορά.
Ομως καμία από τις παραπάνω δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τα στατιστικά της λέξης που κυριάρχησε και που σημείωσε τις επιδόσεις ρεκόρ. Γιατί πρώτη με διαφορά καθώς ακούστηκε 85 ολόκληρες φορές (σ.σ.: δηλαδή μια φορά κάθε 66 λέξεις!) ήταν η λέξη «Θα».
protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου