Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μαύρο σ' αυτούς που συνεχίζουν να τάζουν

Μπορεί σ' αυτή την προεκλογική περίοδο να μην ακούμε τερατώδεις υποσχέσεις και παραχολογία από τα λεγόμενα Ευρωπαϊκά κόμματα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι σοβάρεψαν και δεν θέλουν να υφαρπάξουν δολίως για άλλη μια φορά την ψήφο του λαού.

Ενώ λοιπόν το ζητούμενο είναι ...ποιος θα αναλάβει να εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο Τσίπρα, όλοι τους αποφεύγουν να πουν ότι εγγυώνται  την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που προκύπτουν απ' αυτό. Προσπαθούν μάλιστα να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και ει δυνατόν να συζητήσουν για μεγάλα οράματα και ευαισθησίες παρ' ότι γνωρίζουν ότι αυτά δεν χωρούν μέσα στον στενό κορσέ που επέβαλλαν οι δανειστές.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο άκουσον-άκουσον  και για παράλληλο πρόγραμμα με το μνημόνιο! Για το πως και το πόθεν όμως κουβέντα. Μισόλογα και κλείσιμο το μάτι σε αγρότες , συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους πως και καλά αν ξαναπάρουν την εξουσία θα τους κουτσοβολέψουν!
 Η δε Νέα Δημοκρατία αρέσκεται να εξιστορεί πόσο κοντά ήμασταν στην έξοδο από τα μνημόνια πριν ρίξει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και πόση ζημιά έχει συντελεστεί στη χώρα  αυτούς τους 7 μήνες.

Όμως για το τι μας περιμένει μετά  την 20η Σεπτεμβρίου, δεν μιλάει κανείς παρ' ότι  όλα είναι δρομολογημένα κι είναι θέμα ημερών να αρχίσουν να καταφθάνουν τα πάσης φύσεως ειδοποιητήρια τα οποία με κουτοπονηριά καθυστέρησε να αποστείλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Εδώ μέχρι και τις φορολογικές δηλώσεις τις καθυστέρησαν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου μη τυχόν και οι δόσεις συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο όπως φυσικά και τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος είχε καταποντίσει την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον έσπρωξε όσο γίνεται πιο πίσω για να μην πληρώσει κι αυτός το δικό του μερίδιο πολιτικού κόστους. Για να μη αναφερθώ στην υποκριτική αναστολή της απόφασης για την επιβολή 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία καθώς την καυτή πατάτα την πέταξαν στην επόμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά δε τα μικρότερα κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού,   αυτά επιδίδονται σε ένα αγώνα αποδόμησης  Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ παρ' ότι η βασική τους επιδίωξη είναι να συμπράξουν με όποιο απ' αυτά έρθει πρώτο!

Παρέλκει η αναφορά στις διαφαινόμενες  επιλογές μερίδας του εκλογικού σώματος με λογικές γελοιοποίησης του πολιτικού συστήματος ή τιμωρίας, γιατί το τίμημα τέτοιων επιλογών  είναι βαρύ για όλους μηδέ εξαιρουμένων των ιδίων.

 Με άλλα λόγια, είναι ώρα, στο τραπέζι του προεκλογικού διαλόγου να ειπωθούν όλες οι αλήθειες και όχι οι μισές, γιατί υποψιάζομαι ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού δεν έχει ιδέα για το τί περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο και τι υποχρεώσεις έχουν αναληφθεί και οι οποίες θα αναδιπλώνονται  μήνα- μήνα και οι περισσότεροι θα πέφτουν από τα σύννεφα.

Ας είναι ενημερωμένοι όλοι σε βάθος, ας μάθουν ότι από αυτή τη μέγγενη που μας έχουν βάλει, βγαίνουμε μόνο με άτακτη χρεοκοπία με τρισχειρότερες συνέπειες και μετά ας ψηφίσει ο καθένας ότι τον φωτίσει. Όμως ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι αν κερδίσει ο ένας ή ο άλλος η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Μας περιμένουν τουλάχιστον άλλα τρία πέτρινα  χρόνια με πολύ δάκρυ και αίμα κι αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι τώρα θα κάνουμε αυτά που υπογράψαμε και δεν θα αρχίσουμε τις κουτοπονηριές και τις μαγκιές που τόσο ακριβά πληρώσαμε και πληρώνουμε.

Βασίλης Στεφανακίδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου