Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Βαθμολογώντας τους πρωταγωνιστές του ντιμπέιτ

184518-184517g-15718581.jpg
 Το ζήσαμε χθες και αυτό· είδαμε ένα απολίτικο ντιμπέιτ-κονσέρβα που μάλλον απογοήτευσε ακόμη περισσότερο όσους κατάφεραν να το δουν μέχρι το τέλος και πρόσθεσε ακόμη ένα επιχείρημα στη φαρέτρα της αποχής. Ας βαθμολογήσουμε (1-10) -σατιρίζοντας- τους χθεσινούς πρωταγωνιστές:......

Ο Τσίπρας ήταν σχεδόν ναρκωμένος, λες και πήρε τα αντικαταθλιπτικά με τη χούφτα. Ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί έδωσε σκληρές μάχες! Βάζει ο ψηφοφόρος το κέρμα, τον επιλέγει και ξεκινά η πίστα στο street fighter. 
Υπερασπίστηκε το μνημόνιο 3 σε σύγκριση με τα προηγούμενα 2, παρουσιάζοντας αυτό ως το μνημόνιο του λαού. Γενικώς, εκτός θέματος. Σε ερωτήσεις τύπου ''τι καιρό κάνει'' ο Τσίπρας απαντούσε ''κοτόπουλο με πατάτες''. Έλειπε και ο Παπάς από πίσω να κουνάει τις κλωστές.

Bαθμολογία: 4


Ο Μεϊμαράκης κατόρθωσε και πέρασε ένα πολιτικό μήνυμα, αυτό της ενότητας > υπέρ πάντων η πατρίδα. Χρέωσε και τα 90 δις στον Τσίπρα, άφησε και πουρμπουάρ. Κατά τα άλλα, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού δια της τεθλασμένης ''ο Τσίπρας είναι άχρηστος''. Κλασικός δεξιός, βγαλμένος από το μινόρε της αυγής, αν καταφέρει να μην βγάλει και το κομπολόι από την τσέπη μέχρι το τέλος, θα πάρει τις εκλογές. Θα μου πεις κατάντια; Θα σου πω μεγάλη. 

Βαθμολογία: 5


Ο Λαφαζάνης ήταν λες και ξεπήδησε από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, ως μία καλτ φιγούρα με ένα αναμνηστικό σύνθημα στο μπλουζάκι. Αυτό το ''έξω από τα μνημόνια'' αναφέρθηκε σε κάθε του απάντηση, παρά την προσπάθεια να τον περιορίσουν με θεματικές. Θύμιζε το ''όξωωω'' του Μπαρμπα-Γιώργου (Παπαγιαννόπουλου). Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί ακόμη και στον χρόνο, κοίταζε το ρολόι λες και ο ίδιος ήταν η τροφή για τον κούκο. Λογικό, άλλωστε δεν υπάρχει τέλος χρόνου στον «κομμουνισμό».

Βαθμολογία: 1


Ο Κουτσούμπας ήταν από τους κερδισμένους του χθεσινού ντιμπέιτ, μαζί με τον Βαγγέλα. Πάτησε το play, είπε το ποίημα και εξήγησε καλύτερα από τους όψιμους δραχμιστές του ΛΑΕ ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για εθνικό νόμισμα. Πρώτα θα πρέπει να γίνει η Ε.Ε. μία Σοβιετική Ένωση και μετά το συζητάμε. Σχεδόν τσολιάς ως παρουσία. Ελπίζει και εύχεται να μην τον ψηφίσουν περισσότεροι απ' όσους τού αναλογούν. Με μέτρο, λοιπόν -ρωσικό.

Βαθμολογία: 6


Ο Θεοδωράκης ήταν άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Βρίσκεται ακόμη σε εσωτερική αναζήτηση για το ποιος είναι, τι κάνει, πού πάει και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Εν ολίγοις, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί έχει μαζέψει τα καλύτερα βιογραφικά. Ευτυχώς δεν βγήκε ο Διαμαντούρος με μαγιό να τον βαθμολογήσουμε. Αυτό που προσπάθησε να προσθέσει στην πολιτική κουβέντα ήταν το αυτονόητο. Κατάντια και αυτό; Κατάντια. 

Βαθμολογία: 4


Ο Καμμένος ήταν ο γκεστ σταρ της βραδιάς. Είπε περισσότερα ψέματα ακόμη και από τις ερωτήσεις που του έγιναν ενώ παράλληλα φόρεσε το γουνάκι στους ώμους και καταδίκασε μέχρι και τον κάμεραμαν για τα στραβά πλάνα. Του ανήκει και η κορυφαία στιγμή της βραδιάς αφού διάβασε μία έκθεση-τρολλιά ως πραγματική και γέμισε μονομιάς την ελληνική γη με πατριωτικές τρίχες· έπεσαν μαζικά!  Θα είναι μία πινελιά εθνικής υπερηφάνιας η μη είσοδός του στην βουλή.

Βαθμολογία: 0


Η Φώφη Γεννηματά δεν κατάφερε να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν το ΠΑΣΟΚ. Παρότι κράτησε χαμηλά τους τόνους και ορθώς υπερασπίστηκε το όλον ΠΑΣΟΚ (μας πρόλαβε μέχρι και ο Μεϊμαράκης με τον Αντρίκο και τα cds, σύντροφοι) δυσκολεύτηκε, παρά την αποστήθιση, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθότι είναι και βαριά η φανέλα του ΠΑΣΟΚ. Στις 2 ερωτήσεις της Χούκλη για την υγεία (δραστική ουσία & φαρμακοποιοί) έδωσε ίσως τις χειρότερες απαντήσεις της βραδιάς και φάνηκε να μην γνωρίζει καν το θέμα, παρότι έχει περάσει και από το υπουργείο Υγείας ενώ τσαλαπάτησε κάτι τις και το μεταναστευτικό. Κρατάμε την καλή πρόθεση και την σοβαρότητα που απαιτείται.
Η συναισθηματική πρόσκληση να γυρίσει ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του ή η τζογαδόρικη πρόσκληση να ψηφίσει κανείς για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση δεν αρμόζουν στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ (και το λέμε γιατί το πονάμε). Η πρόσκληση θα έπρεπε να είναι πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ δύναμη σταθερότητας. Πάντα ήταν δύναμη αλλαγής.

Βαθμολογία: 3

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου