Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Το μπάσκετ χάνει άλλο έναν επενδυτή

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την οριακή κατάσταση του ΚΑΟΔ και την διάθεση αποχώρησης του Βασίλη Τσακτσαρλή.

Στην Δράμα γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να διατηρηθεί η ομάδα στην Α1 και να αποφύγει την διαδικασία εκκαθάρισης, αλλά ως τώρα δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ......

Ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου Βασίλης Τσακτσαρλής, ο οποίος χωρίς να επιζητά την προβολή έχει δαπανήσει χρόνο και χρήμα στην ομάδα τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι πλέον και λόγω των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα δεν έχει διάθεση να συμμετάσχει άλλο στο εγχείρημα του ΚΑΟΔ το οποίο ο ίδιος δημιούργησε και το έφερε ως τα πλέι οφ της Α1.
Άνθρωπος με ποιότητα, ήθος, χαμηλών τόνων και πάνω απ’ όλα νοικοκύρης, καθώς οι Δραμινοί δεν χρωστούν ούτε ένα σεντς, σε αντίθεση με τις περισσότερες ΚΑΕ, μπορεί να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ακόμη και αύριο το πρωί.
Όμως, δεν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει άλλο μια προσπάθεια στην οποία πρέπει να βάλει ακόμη πιο πολλά χρήματα, με την τοπική κοινωνία να είναι απούσα, όπως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εάν υπήρχε ενεργός ρόλος από κάποιους ανθρώπους που μπορούσαν να στηρίξουν το εγχείρημα, τότε ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Επειδή, ο Βασίλης Τσακτσαρλής δεν μπήκε στο μπάσκετ για να κερδίσει φήμη και προβολή, δεν τα έχει ανάγκη αυτά άλλωστε, καθώς στον τομέα του (είναι από τους κορυφαίους οινοποιούς της χώρας) είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Με φήμη που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας καθώς τα κρασιά του βραβεύονται κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισμούς και από κορυφαίους κριτικούς.
Η αγάπη του για το μπάσκετ τον έκανε να εμπλακεί με τα διοικητικά του ΚΑΟΔ τον οποίο πήρε από την Β’ Εθνική και τον έφτασε ως τα πλέι οφ της Α1. Στις περιπτώσεις αυτές εάν δεν υπάρχουν στηρίγματα από την τοπική κοινωνία αλλά και άλλους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν επέρχεται η κόπωση.
Αυτό συνέβη με τον Βασίλη Τσακτσαρλή, ο οποίος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει γνώμη και να μείνει στο άθλημα. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν αποχωρήσει μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου από κορυφαίους συλλόγους. Η επικείμενη αποχώρηση του Βασίλη Τσακτσαρλή είναι εξίσου ηχηρή, καθώς με προσωπικό κόστος (σε χρόνο και χρήμα) συντηρούσε ο ίδιος μια ομάδα της περιφέρειας. Κι αυτό είναι άλλο ένα χτύπημα στο ελληνικό μπάσκετ που δοκιμάζεται σε δύσκολους καιρούς και πρέπει να προβληματίσει η εξέλιξη αυτή όσους αποφασίζουν για τις τύχες του…
- See more at: http://www.basketnet.gr/sxolia/p/73497/to-mpasket-hanei-allo-enan-ependuti#sthash.JZbLwB6x.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου