Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τσακαλώτος: «Κάναμε δημοψήφισμα για να μην πέσει η κυβέρνηση»


tsakalotos_28052015.jpg

Στην παραδοχή ότι αν η κυβέρνηση έφερνε το πρόγραμμα στη Βουλή θα έπεφτε η κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. [tovima]
Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος....
Διαφορετικά θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές σε τρεις εβδομάδες, ενώ τώρα πάμε σε μια εβδομάδα.

Ερωτηθείς εάν θα κουρευτούν οι καταθέσεις ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε καταρχή όχι. Επικαλέστηκε, ωστόσο δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ ο οποίος είπε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούμε να λύσουμε τα πολιτικά σας προβλήματα και πρόσθεσε ότι κ. Ντράγκι έχει δώσει χώρο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι λόγω δημοψηφίσματος θα δώσει ένα περιθώριο.

Υπάρχει η πιθανότητα να πεις κάποτε ότι απέτυχες, δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Τσακαλώτος.

Epikairo: Είχαμε σε παλαιότερα μας post επισημάνει ότι αυτό το δημοψήφισμα και προοσχεδιασμένο ήταν ("η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει το δημοψήφισμα ενώ δήθεν διαπραγματευόταν") και ουσιαστικά συνιστά ένα προσωπικό δημοψήφισμα στο πρόσωπο του Τσίπρα για το εάν πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός ή όχι ("Δημοψήφισμα προσωπικής τύχης του Τσίπρα την Κυριακή") έρχεται σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος και επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία που είχε κλείσει το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής ο Τσίπρας δεν πέρασε τελικά από το εσωτερικό του κόμματός του, εξ ου και η ανακοίνωση για προσφυγή σε δημοψήφισμα την Παρασκευή το βράδυ.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι από την στιγμή που ο Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, σύσσωμοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης στοιχήθηκαν πίσω από "πατριωτικό" ΟΧΙ, όταν λίγες μέρες νωρίτερα πολλοί βουλευτές έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία. Η παραπάνω ομολογία Τσακαλώτου είναι μια κυνική ομολογία, όχι μόνο γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να διχάσει τον λαό για να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο, αλλά και γιατί αυτή η ομολογία είναι κρίσιμο να κρατηθεί ενόψει της νέας γραμμής που φαίνεται να διαμορφώνεται, ότι δηλαδή ακόμα και με το "ΝΑΙ" η κυβέρνηση θα παραμείνει για να εκτελέσει την εντολή του λαού, όταν ο ίδιος ο Τσίπρας τη Δευτέρα είπε ότι δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν μπορεί να είναι ένας ταπεινωμένος και εξευτελισμένος πρωθυπουργός.

Καταληκτικά: Ο ίδιος ο Τσίπρας με την απόφαση για δημοψήφισμα και υιοθέτησης του ΟΧΙ επέλεξε το δημοψήφισμα της Κυριακής να είναι καθαρά εκλογικού χαρακτήρα, μια ψήφος αποδοκιμασίας της παλαιάς πολιτικής και οικονομικής τάξης και επιδοκιμασίας της κυβέρνησης και του τρόπου που διαπραγματεύτηκε. Όσοι προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή πρέπει να ξέρουν ότι το ΝΑΙ και το ΟΧΙ δεν είναι το ίδιο, ότι η κυβέρνηση δεν θα φερθεί το ίδιο στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ και οι εταίροι δανειστές δεν θα εκλάβουν το ίδιο το ΝΑΙ και το ΟΧΙ..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου