Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Υπέγραψε ή όχι ο Δραγασάκης προσχέδιο συμφωνίας στο χθεσινό Eurogroup;

spiegel_12022015.png

Επανέρχεται και επιμένει ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel σχολιάζοντας μέσω του twitter και ανανεώνοντας το επίμαχο άρθρο ότι η Αθήνα είχε δεχθεί προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup. [theTOC]....
«Ανανεώσαμε το θέμα μας για το Eurogroup της χθεσινής νύχτας για να αντικατοπτρίσουμε τη διάψευση της Ελλάδας. Επίσης, περισσότερες ανοησίες!», γράφει ο Peter Spiegel, που έχει ανοίξει μέσω twitter «διάλογο» σε υψηλούς τόνους με τον Ελληνα υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης, μάλιστα, του σύστησε να αποφεύγει αμφίβολες διαρροές.

Το προσχέδιο σύμφωνα με τους FT περιείχε παράταση του μνημονίου. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είχε ήδη υπογραφεί από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι ο κύριος Βαρουφάκης και ο κύριος Δραγασάκης «δεν είχαν δεχθεί, σε καμία περίπτωση, το προσχέδιο που δημοσιεύουν σήμερα οι F.T.».

Paul Mason: Δύο τα προσχέδια. Στο πρώτο δεν συμφώνησε ο Σόιμπλε, στο δεύτερο η Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος του Channel4, Paul Mason επικαλείται ελληνικές πηγές και σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε ένα κείμενο που θα περιείχε τον όρο «τροποποίηση, παράταση και επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος». Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Β. Σόιμπλε δεν δέχτηκε τον όρο «τροποποίηση» και απαίτησε να αποσυρθεί. Συντάχθηκε, τότε, νέο κείμενο χωρίς αυτόν τον όρο. Με το κείμενο αυτό, η ελληνική πλευρά δεν συμφώνησε. Στον τύπο διέρρευσε το δεύτερο κείμενο, το οποίο δεν έχει τη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Epikairo: Νομίζουμε καλύτερο σχόλιο από το σκίτσο του μοναδικού Δημήτρη Χατζόπουλου δεν μπορεί να υπάρχει:

chatzopoulos_12022015.jpg
- See more at: http://www.epikairo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου