Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΠΩΦΕΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΜια έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά, και να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού προς έγκριση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όπως προσθέτει, θα στηρίξει μια τέτοια συμφωνία.
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια τέτοια συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, είναι:....

- Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.
- Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
- Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.
- Υιοθέτηση ενός Ελληνικού Σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μην χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.
Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ο κ. Παπανδρέου, στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της.
Επισημαίνει επίσης ότι, «η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας, Πυξίδα και για τις δυο πλευρές, απαιτείται να είναι μια κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον».
Απευθύνει, επίσης, έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους «να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό» και «να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου