Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δεν γίνεται κίνημα χωρίς το κέικ της μάνας

10537910_10152646563086483_3296900174605700548_o.jpg

Κίνημα ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πτωχοί τω πνεύματι βγάζουν έξω τα κομπιουτεράκια να μετρήσουν το ποσοστό του.

Αλήθεια, μετριέται ο ενθουσιασμός; Η αγάπη; Η πίστη; Η προσήλωση; Η διάθεση για προσφορά;.....

Ποια δημοσκόπηση μπορεί να προβλέψει την πορεία του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές;

Καμία.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να πει κανείς είναι ότι το νέο κόμμα Παπανδρέου έχει μία συμπαγή βάση η οποία φτάνει για να κατοχυρώσει την είσοδό του στην βουλή.

Πού όμως μπορεί να φτάσει;

Πριν σας πω τον δικό μου τρόπο μέτρησης, θα κάνω μία οργανωτική αναφορά:

Υπάρχουν 3 βασικοί πολιτικοί κύκλοι που θα στηρίξουν την προσπάθεια του ΓΑΠ.

1ος Κύκλος: Οι λεγόμενοι παλιοί Παπανδρεϊκοί. Αυτοί είναι και το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Τον στηρίζουν τυφλά, ανεξάρτητα από ιδέες, απόψεις, αντιλήψεις. Είναι εκεί, πιστοί πολύτιμοι στρατιώτες, έτοιμοι να δώσουν την μάχη.

2ος κύκλος: Οι θεσμικά συμμετέχοντες κατά την περίοδο 2004-2011. Είναι τα πρόσωπα που σχεδίασαν αλλά και εφάρμοσαν τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές κατά την διετή περίοδο της διακυβέρνησης.

3ος κύκλος: Η γενιά που έρχεται, παρακολούθησε στενά την προσπάθεια του Παπανδρέου, πείστηκε και τον υπερασπίζεται αταλάντευτα. Μία νέα γενιά έντονα πολιτικοποιημένη, με ξεκάθαρη άποψη, πολιτική μόρφωση και διάθεση να παλέψει για τα πιστεύω της. Οι δυνατότητες αυτής της γενιάς είναι και η πλέον απρόβλεπτη παράμετρος στις μετρήσεις που θα ακολουθήσουν.

Με αυτόν τον τρίτο κύκλο θα ασχοληθώ σε αυτό το ποστ και θα φέρω 3 παραδείγματα:

1) Σε μπαρ της Αθήνας βρέθηκα πριν λίγες μέρες με 2 νέους πολιτικούς μου φίλους τους οποίους εκτιμώ πολύ για τις δυνατότητές τους. Άργησα να πάω, θα ΄ταν 01:30 όταν έφτασα, είχαν ήδη πιει τα ποτά τους και ήταν σε εύθυμη διάθεση. Μόλις βρεθήκαμε και η συζήτηση άνοιξε γύρω από το νέο κόμμα, τα βλέμματα έγιναν φλογερά. Η κοπέλα απευθύνεται στο αγόρι και του λέει ''θα είσαι υποψήφιος, πρέπει να είσαι υποψήφιος''. Εκείνος απαντά ''θα κάνω ό,τι χρειαστεί''. Και κείνη συνεχίζει: ''Δεν πάμε με το ρεύμα, δεν πάμε σε καλλιστεία, δεν πάμε να κάνουμε εκλογές -Πάμε να φάμε ξύλο!''

Kρατήστε 2 λέξεις κλειδιά: Πίστη & ενθουσιασμός

2) Σε τηλεφωνική μου συνομιλία με έναν εξαιρετικό πολιτικό φίλο, με σοβαρή προοπτική εκλογής αν είναι υποψήφιος και αφότου έχει υπογράψει την διακήρυξη: ''Δεν θέλω υποψηφιότητα στην Χ περιοχή. Θέλω μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και να δώσω τη μάχη για όσα πιστεύω. Δεν με νοιάζει ούτε η καρέκλα, ούτε η προβολή, θέλω μόνο να πολεμήσω!''

Κρατήστε 2 λέξεις κλειδιά: Αυταπάρνηση & αυτοθυσία

3) Σε συνομιλία τσατ με καλή μου φίλη, μου λέει το εξής: ''Πήγα στο Ίδρυμα (Ανδρέας Παπανδρέου), μίλησα με την Χ και της είπα είμαι στην διάθεσή σας για ό,τι χρειστείτε, γράψτε με στις εθελόντριες. Κατόπιν, γύρισα σπίτι και... μην γελάσεις!  Ετοιμάζω ένα κέικ να τους πάω. Ξέρεις, μου λέει, μανούλα παλιάς κοπής.'' -Ξέρετε, πάντα, όταν συμμετείχα σε πολιτικές συναθροίσεις, το πρώτο που ήλεγχα ήταν αν τα κεράσματα είναι σπιτικά. Μέσα στις παρακάτω λέξεις κλειδιά κρύβεται κομψά η ανιδιοτέλεια και ο εθελοντισμός.

Κρατήστε 2 λέξεις κλειδιά: Αγάπη & θαλπωρή

Αυτές οι λέξεις που σας προανέφερα είναι οι πιο σημαντικές σε ένα πολιτικό ξεκίνημα. Και ξέρετε γιατί; Δεν έχουν τιμή, δε μπορεί να τις αγοράσει κανείς και να τις πάρει στην δούλεψή του.


Αυτό είναι το ένα μη μετρήσιμο αλλά ενδιαφέρον σκέλος. Υπάρχει ακόμη ένα, αυτό του «think different», αυτού του τρελού Παπανδρέου που ξεκίνησε να κάνει κίνημα μέσα σε ελάχιστες μέρες, παίρνοντας ένα τεράστιο προσωπικό ρίσκο και μην υπολογίζοντας τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Ένα είναι σίγουρο για όσους τον ψηφίσουν· ο Παπανδρέου δεν σε εκθέτει. Αρχές και αξίες δεν διαπραγματεύεται. Όσο για το τι μπορεί να κάνει ως ένας άνθρωπος που «σκέφτεται διαφορετικά»; 



Αφιερωμένο στους "τρελλούς".
Στους απροσάρμοστους.
Στους αντάρτες.
Στους ταραξίες.
Στα στρογγυλά πιόνια που δεν χωράνε στις τετράγωνες τρύπες.
Σε αυτούς που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.
Δεν είναι λάτρεις των κανόνων και δεν έχουν κανέναν σεβασμό για το status quo.
Μπορείτε να τους αναφέρετε, να διαφωνείτε μαζί τους, να τους δοξάσετε ή να τους κακολογείτε.
Αλλά το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να τους αγνοήσετε.
Γιατί αλλάζουν τα πράγματα.
Ωθούν την ανθρωπότητα προς τα εμπρός.
Και ενώ μερικοί μπορεί να τους βλέπουν ως τρελούς, εμείς βλέπουμε ιδιοφυΐα.
Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που το κάνουν.
- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου