Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου παλεύει με τους δαίμονές του..

venizelos_02012015.jpg

Για «ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη» και «εν ψυχρώ προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη, σε αιχμηρή ανακοίνωσή της για το νέο κόμμα το οποίο θα παρουσιάσει, αύριο Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου. [kathimerini].......
«Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα. Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει».

Αναλυτικά η ανακοίνωσε που εξέδωσε η Χαρ. Τρικούπη:

«Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!

Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα.

Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει.

Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική διαφωνία.

Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010, να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα του;

Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως «αντιμνημονιακή»;!

Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά.

Δεν διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του σημερινού προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου - όπως λένε κάποιοι εκφραστές του - αλλά από τον ιστορικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην κοινωνική του βάση, αυτή που άντεξε και αντιστάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της κρίσης.

Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.

Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη».

Epikairo: Σπαρταριστή η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για "μετριοπαθή" αντιμετώπιση της Τρικούπη έναντι του εγχειρήματος Παπανδρέου, διαψεύστηκαν, γιατί πολύ απλά το θυμικό και η μνησικακία του Βενιζέλου δεν συγκρατιούνται με καμία δύναμη.

Παρέλκει να απαντήσει κανείς σοβαρά στα όσα λέει η ανακοίνωση του Βενιζέλου, απλά δύο σημεία:

-Θα χει τρομερό ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα που τύποι όπως ο Μπίστης ή ο Παντελής Καψής θα χρειαστεί να παρουσιάζονται ως ΠΑΣΟΚ, πουλώντας μέχρις εσχάτων ΠΑΣΟΚικό πατριωτισμό.

-Επίσης θα χει τρομερό ενδιαφέρον η τυμβρωρυχία που θα παιχτεί στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, προσπαθώντας ο Βενιζέλος να εξηγήσει τα ανεξήγητα αναφορικά με την ταύτισή του με την δεξιά του Σαμαρά, αλλά και το πως το ΠΑΣΟΚ από κόμμα αρχών το μετέτρεψε σε λεζάντα κάτω από ένα όνομα.

-Όπως επίσης θα έχει ενδιαφέρον η "συμφέρουσα τύφλωση" εντός του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα σκεπάσει το πώς ο Βενιζέλος διέλυσε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα, για χάρη ενός όψιμου εκλογικού συμφέροντος.

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου (η πραγματική βάση του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τον ρόλο και την κατάντια του κινήματος επί των ημερών του) είναι ζήτημα χρόνου να πνιγεί στις αντιφάσεις που το ίδιο καλλιέργησε 2,5 χρόνια τώρα. Αυτές οι αντιφάσεις δημιουργούν πρωτοφανές έλλειμμα πολιτικής αξιοπιστίας και πλεόνασμα υποκρισίας, η οποία κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα φλερτάρει με τα όρια της έξαλλης γραφικότητας, η οποία θα αρκείται σε καταδρομικές προσωπικές επιθέσεις και όχι σε μια ευθεία πολιτική αντιπαράθεση.

Απέναντι σ' αυτό το έλλειμμα πολιτικής αξιοπιστίας, ο Παπανδρέου έρχεται να απαντήσει με επιστροφή της πολιτικής, η οποία έρχεται για να τα υπερβεί όλα και όχι να τα διασπάσει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα για να μοιράσει Ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι σύντροφοι..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου