Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πρός Α. Λοβέρδο: Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη πεις.

loverdos
Του Πάνου Τσίρη
Απάντηση στον «εκλεκτό» κο Λοβέρδο σχετικά με τη δήλωση του ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέουθα είναι διασπαστής της Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ αν κάνει νέο κόμμα!
Αγαπητέ « σύντροφε» κε Λοβέρδο. Στο χωρίο μου λένε μια παροιμία την οποία την γνωρίζεται αλλά θα ήθελα να σας την θυμίσω εκ νέου.
Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη πεις”......

Εσείς όμως προτιμήσατε να μη φάτε αλλά να μιλήσετε!!! Το έχετε κάνει τόσες φορές που καταντάει πολύ γραφικό σε όλους εμάς που κατά το παρελθόν ΔΥΣΤΥΧΩΣ σας στηρίξαμε. Λέω, δυστυχώς γιατί είμαι και εγώ ένας από αυτούς τους μικρούς και πολλούς αγωνιστές της παράταξης που σας έκανε βουλευτή. Σας έδωσε λοιπόν βήμα και γίνατε και Υπουργός και μάλιστα σε καίρια Υπουργία. Με άλλα λόγια όταν το ΠΑΣΟΚ είχε τα 40 άρια και 45 άρια ήσαστε ένα μέλος του κινήματος στην πρώτη γραμμή. Αυτό το οφείλατε σε όλους εμάς και βέβαια στους πρώην αρχηγούς και προέδρους του κινήματος.
Στο δια ταύτα όμως. Λέτε αν ο ΓΑΠ κάνει κόμμα θα διαπράξει έγκλημα και ότι θα διασπάσει θα προδώσει την παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.
Να σας θυμίσω ότι εσείς 3 Δεκέμβριου του 2012 δημιουργήσατε την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (PIKΣΣY), και τον Απρίλιο της αμέσως επόμενης χρονιάς 2013 διαμορφώσατε την ως άνω κίνηση και πρωτοβουλία σε κόμμα με την ονομασία «Συμφωνία για την Ελλάδα».
Τώρα πείτε μας να σας πάρουμε σοβαρά με αυτά που λέτε?
Ποιοι ήταν οι διασπαστές του ΠΑΣΟΚ. Ο ΓΑΠ ή εσείς? Μήπως ο κος Καστανίδης με την κα Κατσέλη που έφτιαξαν και εκείνοι με τη σειρά τους το δικό τους βιλαέτι? Μήπως ο κος Φλωρίδης? Μήπως ο κος Μόσιαλος? Μήπως η κίνηση των 58? Μήπως ο λαός και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που έχασαν τον μπουσουλά τους από τις συμφωνίες σας από τα τραγικά σας λάθη από την αδυναμία σας να συνεργαστείτε μεταξύ σας, μετά Παπανδρέου λέω εγώ τώρα εποχή!!!!
Αγαπητέ κε Λοβέρδο. Εσείς δεν ήσασταν ο πρόεδρος του νέου κόμματος που θα εδραίωνε με τόσο μεγαλοστομία την ιδρύσει μαζί με άλλους, την Δ´ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Που πήγε όλοι αυτή η πολιτική σας ΝΕΑ αναζήτηση? Χάθηκε στην πορεία!!! Κρίμα γιατί κοντέψαμε να σας πιστέψουμε και να βρεθούμε ξαφνικά στο άρμα σας για την Δ’ Ελληνική Δημοκρατία!!!
Τι να πρωτοθυμηθώ αγαπητέ «σύντροφε» Ανδρέα! Λέγατε ότι ο ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου μας έσυραν στο ΔΝΤ. Ότι κάποιοι από τους Υπουργούς ψηφίζανε ΝΑΙ και έβγαιναν με τα μάτια βουρκωμένα από τα Υπουργικά Συμβούλια!
Θα σας δώσω για να σας θυμίσω μια απάντηση:
Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Λοβέρδου, ο πρώην πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωσε ότι ο κ. Λοβέρδος συμμετείχε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
«Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος «θυμήθηκε» σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις. Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια; Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία. Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται «κίνησης». Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας»
Νομίζω ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα είπε όλα!
Θέλω όμως να προσθέσω.
Αφού διαφωνούσατε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αφού διαφωνούσατε και φεύγατε κλαμένοι από τα Υπουργικά Συμβούλια! Αφού όπως λέγατε έκαναν κουμάντο οι «κηπουροί» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ βγήκατε ευθέως στον Ελληνικό ΛΑΟ να τους πείτε αυτά που εκ τον υστέρων λέγατε? Να παραιτηθείτε από τον ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΚΟ να παραιτηθείτε από το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ αξίωμα να παραιτηθείτε από την κομματική σας ταυτότητα, εσείς και όλοι οι διαφωνούντες για να μάθουμε και εμείς από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Όμως κάνατε αυτά που κάνατε! Είπατε αυτά που είπατε! Θα θέλαμε όμως να μας πείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να ξανανταμώσετε με το κόμμα που εσείς επιλέξατε να φύγετε? Θα θέλαμε να μάθουμε αν το κάνατε για να σώσετε τι χώρα κάτω από την ομπρέλα του κ Σαμαρά και της ΝΔ? Γιατί δεν το κάνατε όταν σας δόθηκε το κάλεσμα μέσω Δημοψηφίσματος? Πώς επιτρέψατε να ανατραπεί από μια μικρή αλλά τότε σημαντική ομάδα ο εκλεγμένος πρωθυπουργός του 44%?
Δεν μας είπατε ποια είναι η συμφωνία για να αναλάβετε το Υπουργείο Παιδείας?
Τι λέτε για τις κόκκινες και γκρίζες γραμμές που βάζατε κάποτε? Υπάρχουν ακόμα? ή στον βωμό της εξουσίας κάπου χάθηκαν στο δρόμο? Αγαπητέ «σύντροφε» κε Λοβέρδο. Εσείς Διασπάσατε το κίνημα με τους αρχηγικούς σας σκοπούς και βλέψεις που είχατε και έχετε! Εσείς είστε υπόλογος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ! Εσείς θα πάρετε την απάντηση και μαζί με όσους πόνεσαν και τεμάχισαν την παράταξη θα πάνε στις επόμενες εκλογές σπιτάκι τους.
Για να εξηγούμε! Προσωπικά δεν έχω τίποτα μαζί σας διότι όπως σας προανέφερα ήμουν ένας υποστηρικτής σας…. Κάποτε!!! Για την πολιτική σας στάση και διαδρομή σας κρίνο ως άνθρωπός που είναι η βάση του ΠΑΣΟΚ και τίποτα περισσότερο.
Αν έχετε την ευθύτητα και πολιτικό πολιτισμό οδηγήστε το κίνημα το ΠΑΣΟΚ ότι δλδ απέμεινε σε ένα ανοιχτό συνέδριο να βάλει η βάση του κινήματος τα πράγματα στην θέση τους.
Ούτος η άλλος αυτό θα γίνει! Θα γίνε όσο και αν εσείς μαίνεται γαντζωμένοι στην καρέκλα σας. Εμείς θα σας αποψιλώσουμε!
Το τίμημα θα είναι βαρύ αλλά θα είναι ΚΑΘΑΡΟ και ΞΑΣΤΕΡΟ! Εμείς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ για μια νέα πολιτική Ατζέντα που έχει ανάγκη ο τόπος.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου