Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πόσα «φλιτ» χωρίζουν τον Τσίπρα από την εξουσία;

tsipras_29122014.jpg

Από τη σφοδρή επίθεση κατά των Σαμαρά, Βενιζέλου αλλά και Παπανδρέου (ενόψει ασφαλώς των κινήσεων του πρώην πρωθυπουργού), αλλά και από τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του εγγυάται τις τραπεζικές καταθέσεις, χαρακτηρίσθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, σε μια συνάντηση που εξελίχθηκε στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση σε ένα κατάμεστο θέατρο αλλά και με εκατοντάδες άτομα να έχουν μείνει έξω από την αίθουσα. [theTOC]
Ιδού λοιπόν το επίμαχο απόσπασμα, στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου:.....


«Τώρα είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το 2009 δημόσια καταφέρονταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία με το ΔΝΤ πριν ακόμη από τις εκλογές;

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κ. Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;

Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;
Epikairo: Ο Τσίπρας λογικό είναι να επιτεθεί στον Παπανδρέου, με την ιδέα ότι ο δεύτερος θα κάνει κόμμα, μιας και πολλοί "παπανδρεϊκοί" ψηφοφόροι στήριξαν τον Τσίπρα τόσο στις εκλογές του 2012, όσο και στις ευρωεκλογές του 2014. 

Βέβαια με τους ψεκασμούς που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας, θέλει να ξυπνήσει τα αντιμνημονιακά ανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν επεφύλαξε σ' αυτή την πρώτη προεκλογική συνέντευξη ούτε έναν φθόγγο για τις ευθύνες του Καραμανλή.

Και επειδή πιθανότατα ο Τσίπρας προσβλέπει πλέον στο δεξιό ακροατήριο (καραμανλικό και ΑΝΕΛικό), πετάει τους ψεκασμούς ότι δήθεν ο Παπανδρέου είχε κάνει μυστική συμφωνία με τον Στρος Καν πριν τις εκλογές και ότι ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε το έλλειμμα, με τις περίφημες δηλώσεις περί Τιτανικού.

Από την πλευρά μας, αυτό που συμβουλεύουμε, εντελώς φιλικά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διεκδικητή της πρωθυπουργίας , να μπει στο epikairo και να κάνει και τα δύο μέρη του τέστ "πόσο ψεκασμένος είσαι;". Παράλληλα τον παραπέμπουμε και στην έρευνα του epikairo για το έλλειμμα του 2009, καθώς και το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Εκεί θα βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε απόψε, όπως:

Για το ύψος του ελλείμματος (απάντηση 5 πρώτου μέρους): "Τελικά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, έλλειμμα 2% είχαμε ουσιαστικά από το πρώτο δίμηνο του 2009! Φτάσαμε σε συνολικό έλλειμμα για το 2009 που ξεπέρασε το 15% του ΑΕΠ. Μόλις... 30 δισεκατομμύρια ευρώ διαφορά από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού Καραμανλή..."

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Περί δηλώσεων Παπακωνσταντίνου για "Τιτανικό" (απάντηση στην ερώτηση 2 του 2ου μέρους): "Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ως προς το γερμανικό ήταν στις 390 μονάδες στις 29 Ιανουαρίου, στις 260 μονάδες στις 11 Φεβρουαρίου, στις 300 μονάδες στις 12 Φεβρουαρίου, στις 300 μονάδες στις 15 Φεβρουαρίου, στις 310 μονάδες στις 15 Φεβρουαρίου και στις 314 μονάδες στις 22 Φεβρουαρίου. Αντίθετα με τον ψεκασμένο μύθο, οι δηλώσεις περί «Τιτανικού» δεν είχαν καμία επίπτωση στην πορεία του spread. Τα spread ανεβοκατέβαιναν ανάλογα με τις πληροφορίες που ερχόντουσαν για τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην ελληνική κρίση".
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου