Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Έχει την ευθιξία να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο Βενιζέλος;

benny_10042014.jpg

Προανήγγειλε ή όχι πρόωρες εκλογές ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρηματολογώντας ότι η τρόικα δεν θέλει να μας αφήσει χωρίς μνημόνιο σε σκληρή επιτήρηση και θέλει εγγυήσεις που μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει; [protothema]
Με την δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος του....
ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αφήνει ορθάνοικτο το παράθυρο να στηθούν κάλπες αφού ο ίδιος ομολογεί ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν προχωρά και υπάρχει αδιέξοδο. Στενοί συνεργάτες του ωστόσο λένε ότι η δήλωση που έκανε από την Βασιλεία της Ελβετίας είναι σκοπίμως διφορούμενη και εξηγούν:

Ως προς την στήριξη του ελληνικού λαού εννοεί την στήριξη από το εσωτερικό μέτωπο. Υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, ενιαία εθνική στάση αναφορικά με την διαπραγμάτευση. Δεν εννοεί εκλογές. Όμως το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης συμπλέκεται με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές εάν η αντιπολίτευση επιμείνει στην γραμμή μη συναίνεσης. Η δήλωση απευθύνεται και στους εταίρους – τρόικα ώστε να καταλάβουν τα δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά όρια. Η δήλωση απευθύνεται και στην ελληνική κοινή γνώμη ώστε να καταλάβει το ουσιαστικό και κρίσιμο διακύβευμα . Η δήλωση απευθύνεται και στην αντιπολίτευση ώστε να αντιληφθεί τις ευθύνες της.

Υπο αυτά τα δεδομένα, το περιβάλλον Βενιζέλου δεν αποκλείει να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα εκτιμούν πως αντί εντός του Φεβρουαρίου η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου.

Epikairo: Ο Σαμαράς έσπευσε να κλείσει κάθε κουβέντα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, λέγοντας χαρ/κα: «Εκλογές δεν έχω» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η επιτροπή της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση. Συγκεκριμένα στην ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα ολοκληρωθεί η πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή ή θα διακοπεί λόγω πρόωρων εκλογών ενόψει και τις εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας «Ποιες εκλογές;  Εχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές γιατί εγώ δεν έχω». [protothema]

Από τα παραπάνω τι συνάγεται; Ότι ο Βενιζέλος υπέστη ακόμα μια ταπείνωση από τον Σαμαρά. Εφόσον ο Αντιπρόεδρος έχει διαφορετική γραμμή από τον Σαμαρά, δεν οφείλει να παραιτηθεί ο ίδιος από την θέση του Αντιπροέδρου; Πάντως με θλίψη διαπιστώνουμε ότι ο Βενιζέλος μια χαρά μαζεύεται από τον Πρωθυπουργό του. Σε μια ανάλογη περίπτωση τον Νοέμβριο του 2011 δεν δίστασε να ανατρέψει τον αυτοδύναμο πρωθυπουργό του 44%, παίρνοντας την "κατάαταση" στα χέρια του.

Σήμερα όμως κάνει το "παγώνι", αφού όμως έχει εξαπολύσει την ρουκέτα, όπως τότε, τον Αύγουστο του 2011, που έδιωξε την Τρόικα και ήρθε το "χαράτσι" της ΔΕΗ. Και επειδή γνωρίζει ότι μετά το πέρας της παρούσας κυβέρνησης πολιτικά είναι τελειωμένος, υποβιβάζει το γόητρο του ΠΑΣΟΚ στο προσωπικό του ένστικτο αυτοσυντήρησης..
- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου