Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Παπανδρέου: Θα ξαναφτιάξω την παράταξη από την αρχή – Δεν με αφορά αυτό το ΠΑΣΟΚ


Παπανδρέου: Θα ξαναφτιάξω την παράταξη από την αρχή - Δεν με αφορά αυτό το ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένος και αμετάπειστος, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται, φέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου για την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος που θα κατέβει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Δεν θα κάνει πίσω δηλώνουν στενοί του συνεργάτες επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν να διατηρήσει τη βουλευτική του έδρα σε βάρος των όσων πιστεύει και τελικά σε βάρος του ελληνικού λαού......

Ορισμένοι, μάλιστα, επισημαίνουν: «Όσο περισσότερο τον πιέζουν να μην κάνει κόμμα, χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει κάτι στην εικόνα, τις θέσεις και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο εξοργίζεται και πείθεται για την αναγκαιότητα της κίνησής του».
«Μιλάνε για παράταξη και αναφέρονται σε ένα κόμμα της τάξης του 4%», υποστηρίζει κορυφαίος συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχει παράταξη στο 4%. Υπάρχει ένα μικρό κόμμα που διατηρείται στη ζωή απλώς για να βγαίνουν ορισμένοι βουλευτές», συμπληρώνει. Και καταλήγει: «Δεν μας νοιάζει τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ, αν θα μείνει ή θα διαλυθεί. Το επιχείρημα ότι την έφτιαξε ο πατέρας του και άρα δεν μπορεί να τη διαλύσει ο γιος του δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη. Η παράταξη θα γίνει από την αρχή. Με συγκρούσεις και ρήξεις, όχι με συναλλαγές και διαπραγματεύσεις. Όπως όλοι οι Παπανδρέου ιστορικά, έτσι και ο Γιώργος θα ξεκινήσει κόντρα στους πάντες και θα ιδρύσει την παράταξη από την αρχή».
Αφορμή για τις κουβέντες αυτές αποτελούν οι συνεχείς πιέσεις που ασκούνται από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου προκειμένου να μην προχωρήσει στην ίδρυση του κόμματος. Του ζητούν να μείνει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και του υπόσχονται αμέσως μετά τις εκλογές συνέδριο ξεκαθαρίσματος σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στην ηγεσία.
Τουλάχιστον αυτό του πρότειναν, το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την προκήρυξη των εκλογών οι βουλευτές Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Μανιάτης και Πάρις Κουκουλόπουλος που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στη Βουλή.
Και ναι μεν ο πρώην πρωθυπουργός του άκουσε προσεκτικά και επιφυλάχθηκε να τους απαντήσει, αλλά όπως λένε οι συνεργάτες του «οι εκκλήσεις αποτελούν την επιβεβαίωση των απόψεων του κ. Παπανδρέου».
«Του ζητάνε δηλαδή, λένε, να μείνει στο ΠΑΣΟΚ, να βγει βουλευτής και τον καλούν μετά τις εκλογές να προσπαθήσει να ανατρέψει τον κ. Βενιζέλο». Και αναρωτιούνται: «Δηλαδή, τι θα λέμε στο λαό. Ψηφίστε Βενιζέλο και μπορεί να σας βγει πάλι Παπανδρέου; Με ποιά πολιτική πρόταση; Ποια στρατηγική; Θα τη χαράξουμε μετά τις εκλογές;» «Είναι αστεία πράγματα αυτά», καταλήγουν.
Παρασκευή ή Σάββατο οι ανακοινώσεις
Παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο Παπανδρέου αναγνωρίζουν ότι ο χρόνος ως τις εκλογές είναι ασφυκτικός εκτιμούν ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν είτε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου είτε το Σάββατο 3 Ιανουαρίου.
Σε ότι αφορά την ιδρυτική διακήρυξη εκτιμούν ότι όλα είναι έτοιμα και απλώς στο χρόνο που θα μεσολαβήσει θα γίνει ένα τελευταίο «χτένισμα» για τις λεπτομέρειες. Το όνομα είναι επτασφράγιστο μυστικό αλλά έχει διαρρεύσει η λέξη «Αλλαγή» είτε ως συστατικό είτε ως μοναδική λέξη.
Τέλος, τα ψηφοδέλτια είναι σε μεγάλο βαθμό στελεχωμένα αλλά υπάρχουν λίγες ακόμη ημέρες για προσθήκες.
.koolnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Παμε Γιωργο για ενα νεο ξεκινημα.Χωρις βαριδια και λαμογια.Στην νεα βουλη θ'αποτελεσεις την δημοκρατικη φωνη συνεσης και συναινεσης ,σε αντιθεση με πολιτικα κουτσαβακια και ανυποψιαστους σωτηρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή