Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σαχινίδης: Να γίνει συνέδριο με όσο το δυνατόν περισσότερους...


97D4B67A928BDEBA4D371C7D77752B06


Βολές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, στον απόηχο της...
επιστολής του Γιώργου Παπανδρέου που ζητεί συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, θέση την οποία ο κ. Σαχινίδης υποστηρίζει.
Μάλιστα, ερωτηθείς αν θα διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «δεν έχει τεθεί ζήτημα προεδρίας» στο κόμμα, και«ότι όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα αποφασίσουν».
Πάντως, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι η ψήφος του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι δεδομένη, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση.
«Πέντε χρόνια βρισκόμαστε σε «κρίσιμη διαπραγμάτευση» και την ίδια ώρα γίνονταν κομματικές διαδικασίες, δεν θα πάμε έτσι κι αλλιώς σε συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης; Το συνέδριο που ζητούμε εμείς γιατί απειλεί τη σταθερότητα;» διερωτήθηκε. «Κανείς δεν προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δυο χρόνια καταθέτω τις απόψεις μου αυτές…  Δεν στοιχιζόμαστε πίσω από τον κ. Παπανδρέου, ο Παπανδρέου άνοιξε τη διαδικασία» υπογράμμισε.
«Τη σταθερότητα της χώρας απειλούν οι επιλογές της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα. Αναφέρομαι σε αυτούς που λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Νόμιζαν ότι η ΣΥΡΙΖοποίηση του λόγου της κυβέρνησης θα έδινε ψήφους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ… Δίνουν μάχη στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ… Σαμαράς και Βενιζέλος ονειρεύονται την επιστροφή σε μια κανονικότητα που μας οδήγησε στην κρίση το 2009 με επιλογές όπως η απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από τη γγ. Εσόδων» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Είχα προειδοποιήσει να είμαστε προετοιμασμένοι από το Σεπτέμβριο του 2013. Θέλω να βγει η χώρα μου να βγει από αυτή την κρίση με ασφάλεια, θέλω η κυβέρνηση να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση για την επόμενη ημέρα (…) Ποιες ήταν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, η προετοιμασία της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα;» διερωτήθηκε.
«Να πάμε άφωνοι και βουβοί στις διαδικασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης; Διαπιστώνω έλλειψη συμμετοχής από την κοινωνία… Αυτές οι διαδικασίες δεν οδηγούν πουθενά έχω καταθέσει πρόταση να προχωρήσουμε σε διαφορετικές διαδικασίες μέσα από την εμπλοκή των πολιτών. Είναι αδιέξοδη επιλογή η Δημοκρατική Παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδι «το φιλί των ευρωεκλογών μπορεί να ήταν το φιλί ζωής η φιλί αποχαιρετισμού… Από εμάς εξαρτάται».
«Άλλο ΠΑΣΟΚ ονειρεύομαι, όχι στη διάχυση του ΠΑΣΟΚ στην Ελιά, στη Δημοκρατική Παράταξη, στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε.
«Αν δεν τους αρέσει η στήριξη ‘κλεφτών και λωποδυτών’ του ΠΑΣΟΚ πώς δέχονται τη στήριξή του επί δυο χρόνια; Δεν δέχομαι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μην αντιδρά» σημείωσε δε ο Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δάνη Τζαμτζή.
smartpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου