Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ανδρέας Λοβέρδος: Light Βενιζέλος ή light δεξιός;

loverdos_30042014.jpg
 Καταπέλτης ήταν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 , για το θέμα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, αλλά και για τα πολιτικά θέματα αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ανέφερε μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες θα κρίνουν και την ψήφο του. [tokarfi]
Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ως....
προϋποθέσεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή: «Όλες οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν από Ιανουάριο-Φεβρουάριο με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» ενώ έθεσε ορισμένες προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποφυγή εκλογών και προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή.«Εάν υπάρξει καλή έκβαση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και δεν ζητήσει επιπλέον 3.000 απολύσεις στο δημόσιο, δεν επιμείνει σε ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων και αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός δόσεων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα υπάρχει ένα ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε.

Δεν έχουμε τίποτα να πούμε, δεν θέλουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε "Δεν έχουμε τίποτα να πούμε μαζί του, δεν θέλουμε συνεργασία"

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για το ΣΥΡΙΖΑ και την απόρριψη εκ μέρους του της συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά.

«Κι εμείς απορρίπτουμε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εμείς θέλουμε να συζητήσουμε μαζί του. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με ένα κόμμα το οποίο αρνείται να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Ούτε καν στη διαπραγμάτευση για το χρέος δεν θέλει να συμμετάσχει».

Εξελίξεις το Σεπτέμβριο για την Κεντροαριστερά

Σε ότι αφορά στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά προεξόφλησε εξελίξεις το Σεπτέμβριο με αφορμή το Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη και προανήγγειλε εμμέσως την επανάκαμψή του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχει απολύτως ενωτική διάθεση και ότι οι διεργασίες που συντελούνται στο κόμμα τον βρίσκουν σύμφωνο.

Epikairo: Η αποθέωση της απολιτίκ "κεντροαριστεράς" που λανσάρει ο Λοβέρδος. Τα κριτήρια της ψήφου του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι για τα μεγάλα, τα θεσμικά, αλλά προϊόν μιας συναλλαγής στο μπακάλικο της γειτονιάς. Λες και ο Λοβέρδος τα τελευταία χρόνια τι κάνει; Εξαρτά την ψήφο του σε μια εντελώς "βενιζελική" ατζέντα του παγώματος και επιμήκυνσης βαρών, όπως είναι οι απολύσεις, οι δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, ή το πάγωμα των μειώσεων των συντάξεων, που ναι μεν φαντάζουν απαραίτητα για την μέση οικογένεια, αλλά στο στόμα του Λοβέρδου αποκτούν μια πελατειακή και μικροπολιτική διάσταση, στη θέα της ζυγαριάς ακριβείας των λίγων γραμμαρίων που ζυγίζει πλέον ο ίδιος

Και βέβαια ο Λοβέρδος με το κόψιμο των γεφυρών στο ΣΥΡΙΖΑ οριοθετεί και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της δικής του "κεντροαριστεράς", μιας κεντροδεξιάς λαϊτ, όπως και ο ίδιος είναι μια λαϊτ εκδοχή του Βενιζέλου. Ο Λοβέρδος μιλά για επιστροφή στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που ο ίδιος εργάζεται για να μην υπάρχει από το φθινόπωρο, απορροφούμενο από την αχρείαστη και άγονη ομπρέλα της "Δημοκρατικής Παράταξης". Αλλά όσο ο κύκλος των "χαμένων μεταρρυθμιστών" διευρύνεται, τόσο λαϊτ πολιτικοί, με λαϊτ ενδοιασμούς και αρχές θα μονοπωλούν το παιχνίδι, υποθηκεύοντας μέρα με την μέρα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου