Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Γιατί τα κατάφερε ξανά ο Ερντογάν;

Ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης είναι διευθυντής της μουσικής βιβλιοθήκης Erol Ucer και λέκτωρ στο ερευνητικό κέντρο για τη μουσική ΜΙΑΜ του Istanbul Technical University. Ζει μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη και πέρσι είχε γράψει στην Παραπολιτική ένα άρθρο για τα όσα συνέβαιναν στο πάρκο Γκεζί.

Φέτος, ένα χρόνο μετά, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε έναν...... αληθινό εκλογικό θρίαμβο και αναδείχθηκε πρόεδρος της γειτονικής χώρας, ο πρώτος που εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Ο κ. Χαρκιολάκης σημειώνει στην Καθημερινή:

Πολλοί, κυρίως στη Δύση, θεωρούν αδιανόητο το γεγονός ένας πρωθυπουργός που το όνομά του έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς, χρηματισμό, άσκηση αναίτιας βίας με την επίφαση της διασφάλισης της τάξης και έχει κατηγορηθεί για τόσο πολλά να παραμένει ακλόνητος, και σε κάποιες περιπτώσεις ενισχυμένος, στη θέση του και να ετοιμάζεται να ανέλθει στον προεδρικό θώκο σε λίγες εβδομάδες. 

Όμως υπάρχει εξήγηση και γι’ αυτό: δεν βρέθηκε, και μάλλον υπό τις παρούσες πολωτικές συνθήκες δεν γίνεται να βρεθεί, ένα κοινό όραμα όλων εκείνων που εξεγέρθηκαν, που εναντιώθηκαν στον αυταρχισμό. Μια ιδέα, ένας στόχος στον οποίο να συμφωνούν όλοι. Οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορεί πλέον να γίνονται σχετικά ανεκτές, αλλά δεν βρίσκονται ακόμη στο ώριμο εκείνο επίπεδο ώστε να υπάρξουν συνεργασίες με άλλο πρόσημο.

Αξίζει να διαβάσετε τη συνέχεια.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου