Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο Σαμαράς έχει κάνει τσιφλίκι του και τη ΝΕΡΙΤ

2014-08-24_10.56.50_.png

Παραθέτουμε [...] από το ρεπορτάζ του Βήματος:
2014-08-24_11.01.06_.png 2014-08-24_11.01.47_.png

Εpikairo: Το κλείσιμο της ΕΡΤ παρουσιάστηκε ως μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση Σαμαρά. Μάλιστα, ο Κεδίκογλου χρησιμοποίησε το νόμο 4173/2013 για να μας πείσει για το αγνό των προθέσεών του, στον οποίο διασφαλίζονταν η προστασία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από πολιτικές παρεμβάσεις. Κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων αλλαγών, χρησιμοποιήθηκαν -κυρίως ως άλλοθι- άνθρωποι όπως ο Γιώργος Προκοπάκης αλλά και ο Παντελής Καψής. Τελικά, η συμμετοχή κυρίως του πρώτου (ο δεύτερος είχε και τις πολιτικές του φιλοδοξίες) αποδείχθηκε συμβολική ως επιλογή, αξιοποιώντας επικοινωνιακά το μεταρρυθμιστικό του προφίλ, ενώ τον πέταξαν έξω εν είδει αποδιοπομπαίου τράγου μόλις τελείωσαν τα παρατράγουδα της κριτικής και ολοκληρώθηκε το πλαίσιο των αλλαγών. Έτσι, η ΕΡΤ επιστρέφει, με το ίδιο περίπου πλαίσιο και καθείς υποψιάζεται ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που έπρεπε να κατεβεί ο διακόπτης. 

Στο κλείσιμο οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως την Έλλη Στάη, η οποία ήταν δύσκολο να ξεκουμπιστεί από το ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο με μόλις 2.500 ευρώ το μήνα και ακόμη πιο δύσκολο να ευθυγραμμιστεί με τις επιθυμίες του Μαξίμου! Άλλωστε, είχαμε τονίσει εξαρχής ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποσκοπεί στον έλεγχο και μόνο της πληροφορίας. Και με τη Στάη δε γινόταν η δουλειά. Τι κι αν γελάει σύσσωμο το ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο με τα κατορθώματά μας; Η κυβέρνηση ελέγχει και την ΕΡΤ.

Το δε Βήμα είναι ενοχλημένο από κάτι και παρουσιάζει την πραγματικότητα στην υπόθεση της ΕΡΤ; Θυμάμαι, όταν ο Σαμαράς είχε αποφασίσει να κλείσει την ΕΡΤ, ο Σταύρος Ψυχάρης είχε τίτλο του editorial στην εφημερίδα [15/06/2013]:


jhbjhn.png

- ο Αντώνης ο μεταρρυθμιστής τόλμησε, αγαπητέ Σταύρο. Δεν έχει μείνει μέσο ενημέρωσης που να μη δύναται να παρέμβει. Μάλλον αυτό θα εννοούσες ως τόλμη. Οπότε, προς τι το παράπονο;
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου