Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μήνυμα Με Αφορμή Την Ημέρας Μνήμης Για Τη Γενοκτονία Των Ποντίων


Μήνυμα με αφορμή την Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων Παρασκευή 18 Μαϊου 2012
Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Δράμας και τ. Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης με αφορμή τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 89ης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, απέστειλε το παρακάτω Μήνυμα:............

Η 19η του Μάη καθιερώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία αλλά και στη συνείδηση των Ελλήνων ως Ημέρα Τιμής και Μνήμης για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου και του ξεριζωμού τους από τα Τουρκικά Στρατεύματα κατά την περίοδο 1916-1923.
Η αναγνώριση και η καταδίκη του εγκλήματος όπως διαπράχθηκε, για την εξόντωση των 353.000 χιλιάδων θυμάτων από το τότε Κεμαλικό καθεστώς της Τουρκίας, αποτελεί μέγιστο ηθικό χρέος και καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Η ηθική δικαίωση των 353.000 αθώων θυμάτων της Τουρκικής θηριωδίας, απαιτεί την αναγνώριση από την Διεθνή Κοινότητα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι Γενοκτονίες, κατατάσσονται στα εγκλήματα κατά της ιστορίας και της ανθρωπότητας και όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν πρέπει να λησμονούνται.
Επώνυμοι και ανώνυμοι,  ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με το δικό του τρόπο, πρέπει να συμβάλλουμε τα μέγιστα, ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον την επανάληψη Γενοκτονιών και αυτό θα το καταφέρουμε με τις ακατάλυτες προσπάθειες διατήρησης και διάδοσης της ιστορικής μας κληρονομιάς  και της δημοκρατικής μας παρακαταθήκης.
Ο εορτασμός αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην αιώνια Μνήμη τους.
Από το γραφείο τύπου Χρήστου Αηδόνη
Βουλευτή Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου