Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μαργαρίτης Θωμάς: Για Γενοκτονία Του Ποντιακού Ελληνισμού


Έχουμε χρέος να διατηρούμε ανεξίτηλη και ισχυρή την ιστορική μνήμη της 19ης Μαΐου
Στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώθηκαν στην πόλη της Δράμας παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Θωμάς............

Συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα παραβρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπου ο επίσημος ομιλητής κ. Νικόλαος Γεωργιάδης διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Πόντος: Ιστορία, μνήμη πάντων των εν πίστη τετελειωμένων, συλλογική πορεία στο μέλλον…»
Σε δηλώσεις του ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε:
«Η 19η Μαΐου, καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, γιατί την ημέρα αυτή ξεκίνησε στη Σαψούντα η δεύτερη και τελευταία φάση της σφαγής των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.
Η μέρα αυτή για μας τους Έλληνες είναι ημέρα πένθους, ενώ στην Τουρκία ημέρα εθνικής εορτής.
Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε ως χώρα η μέρα αυτή αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για ενδοσκόπηση.
Η αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, αδρανείς και αμέτοχους.
Η διατήρηση της μνήμης αυτής ζωντανής ανά τους αιώνες αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο στα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η ιστορική αυτή μνήμη, μαζί με την ιστορική γνώση, επιβάλλεται να αποτελεί φάρο και καθοδηγητή μας για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουμε χρέος να διατηρούμε ανεξίτηλη και ισχυρή την ιστορία μας, μοναδική στις μέρες μας πηγή τόνωσης της εθνικής μας συνείδησης και υπερηφάνειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου