Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Mε κομμένη την ανάσα ο πλανήτης περιμένει την συνάντηση Τσίπρα-Ομπάμα



Mε κομμένη την ανάσα ο πλανήτης περιμένει την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Μπαράκ Ομπάμα. Ως γνωστόν την συνάντηση ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος παρά τους 5 νεκρούς δεν έχει τι άλλο να κάνει στην ζωή του και συνατά τον Τσίπρα για να του ζητήσει μετεγγραφή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ των υπουργών Σπίρτζη, Δρίτσα, Φίλη και Σιας. Ο Ομπάμα πιστεύει πως ...
εάν εντάξει τους Ελληνες υπουργούς στην κυβέρνησή του οι οποίοι γνωρίζουν τον τρόπο να ελκύουν επενδύσεις και κεφάλαια η Αμερική θα ξαναγεννηθεί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τώρα:
Ο κ. Ομπάμα, που βρίσκεται στην Βαρσοβία για τη Σύνοδο Κορυφής του NATO, θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ, συντομεύοντας κατά μία μέρα το ταξίδι του στην Ευρώπη και δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Σεβίλλη στην Ισπανία, τόνισε η αμερικανική προεδρία. Σημειώνεται ότι στο επίσημο σημερινό Πρόγραμμα που έδωσε ο Λευκός Οίκος στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία διέρρευσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς η συνάντηση, εάν πραγματοποιηθεί, θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ και δεν είναι διμερής.
Βεβαίως σημασία έχει να πραγματοποιηθεί η συνομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο άσχετα από τη μορφή που θα της δώσει το αμερικανικό Πρωτόκολλο. Aκόμη και μια χειραψία θα σημάνει πολλά για τους Ελληνες δημοσιγράφους-παπαγαλάκια και αναλυτές της πλάκας.
 Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε πόσο θαυμάζει ο Ομπάμα τον Τσίπρα.  Το ίδιο συνέβη τον περασμένο Απρίλιο και με την περίπτωση του Ταγίπ Ερντογάν, που ο κ. Ομπάμα τον συνάντησε την τελευταία στιγμή και για μερικά λεπτά. Στο επίσημο πρόγραμμα αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα λάβει μέρος στη σύνοδο και θα έχει συναντήσεις με την κ. Μέρκελ και τους κ. Ολάντ, Κάμερον, Ρέντσι και Ποροσένκο.
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου