Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Στην Κούβα σήμερα ο Ομπάμα...Η ιστορία γυρίζει σελίδα...

Αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Όυάσιγκτον - Αβάνας σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που αναμένεται να...
φθάσει σήμερα γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, είναι ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός ηγέτης που επισκέπτεται το νησί μετά την επίσκεψη του Κάλβιν Κούλιτζ το 1928.


Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους Μάλια και Σάσα, ο Ομπάμα επιδιώκει με την επίσκεψή του να επιτύχει έναν διπλό στόχο: Να έρθει σε επαφή με τον κουβανικό λαό και να σταθεροποιήσει τη θεαματική προσέγγιση που άρχισε στα τέλη του 2014 με την Κούβα του Ραούλ Κάστρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στην Αργεντινή, θέλει επίσης να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στη Λατινική Αμερική. Από την άποψη αυτή, ο παλιός Κουβανός εχθρός αποτελεί το τέλειο σύμβολο μιας νέας σχέσης με την περιοχή και, τη στιγμή που ολοκληρώνει τη δεύτερη προεδρική θητεία του, ο Ομπάμα επιθυμεί να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια αυτή ώστε να καταστήσει δύσκολη οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση από τον όποιο διάδοχό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου