Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Η επαναστατική πορδή του Γιάνη Βαρουφάκη…


Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακης

Κι εκεί που λέγαμε να σωπάσουμε για λίγο, για να αφουγκραστούμε το αέρινο περπάτημα του Γιόχαν Κρόιφ προς τον ποδοσφαιρικό ουρανό, ήρθε η επαναστατική πορδή του Γιάνη Βαρουφάκη και μας προσγείωσε στα πεζά και τετριμμένα.....Ο άνθρωπος, που δεν αντέχει ούτε λεπτό εκτός δημοσιότητος, δεν σεβάστηκε ούτε την εθνική γιορτή. Και προσπάθησε να τη συνδέσει με τα σημερινά. Κατά τρόπο ανοίκειο και, εντέλει, κωμικό. Ιδού τι έγραψε, νομίζοντας ότι κατέβασε καμιά μεγάλη ιδέα.
Πόσο ανιστόρητος πρέπει να είσαι για να συγκρίνεις τη σκλαβιά 400 χρόνων με μια οικονομική κρίση έξι χρόνων; Πόσο εμπαθής πρέπει να είσαι για να αποκαλείς «ανδρείκελα της τρόικας» τους πρώην συντρόφους σου; Γιατί το αγγλικό τουίτ του Βαρουφάκη στοχεύει τον Τσίπρα και τους συν αυτώ ΣΥΡΙΖΑίους. Αυτοί κυβερνούν σήμερα.
Οι άλλοι, δεξιοί και ΠΑΣΟΚοι, έχουν συνηθίσει τα της «τρόικας εσωτερικού». Ανδρείκελα και μαριονέτες (stooges) είναι-κατά Βαρουφάκη- ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και όσοι σήμερα προσπαθούν να συμμαζέψουν τα συντρίμμια που εκείνος άφησε πίσω του, αφού συμπορεύθηκαν πρώτα μαζί του.
Ο άνθρωπος που ανέλαβε τις οικονομικές τύχες της χώρας τον Ιανουάριο του 2015 και παρέδωσε την οικονομία της ημιθανή, μετά από εξάμηνη ανερμάτιστη-μη-διαπραγμάτευση. Ο άνθρωπος που τον Φεβρουάριο έλεγε «δεν θέλουμε λεφτά»(εδώ), για να έρθει μετά ο Αλέξης Τσίπρας, που τον είχε διορίσει, να παραδεχτεί πόσο λάθος ήταν αυτό (εδώ). Ο άνθρωπος που επί έξι μήνες (νόμιζε ότι) έπαιζε σε ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο(εδώ).
Αυτός ο άνθρωπος, ο Βαρουφάκης, έχει το ανιστόρητο θράσος να συγκρίνει το 1821 με το 2016. Δεν ξέρει ότι τότε υπήρχαν Κολοκοτρώνηδες και Καραϊσκάκηδες, που ήξεραν να πολεμούν. Δεν υπήρχαν Βαρουφάκηδες να ακκίζονται καθημερινά στα «εχθρικά» ΜΜΕ και να φωτογραφίζονται πότε στη βίλα της Αίγινας και πότε στο σπίτι κάτω από την Ακρόπολη (εδώ).
Οταν έχει χαθεί η τσίπα, περισσεύουν οι επαναστατικές πορδές…
Γιωργος Καρελιας
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου