Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Θα δεις που θα κατηγορήσουν τον Παπανδρέου και για το #mnimonio3..

GAP_17082015.png
 Καιρό είχαν να ασχοληθούν με τον Παπανδρέου. Σήμερα, το Hot Doc του Βαξεβάνη αναδημοσιεύει άρθρο της "Αυγής", το οποίο προσπαθεί να φορτώσει την υπογραφή του τρίτου και χειρότερου μνημονίου στον Παπανδρέου (!), υποστηρίζοντας ακόμη έναν ψεκασμό του στυλ "αφού αυτός μας έβαλε στα μνημόνια,.
δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ' αυτά". Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, εμείς θα μείνουμε στο σχολιασμό μερικών αποσπασμάτων που σε ύφος και γελοιότητα θυμίζουν βιντεάκια του Στέφανου Χίου που κάνουντον τον γύρο του διαδικτύου. Και φυσικά μην παραλείψουμε ότι το άρθρο κάνει επίκληση στην "αυθεντία" του βιβλίου του Μιχάλη Ιγνατίου..
'.. Και έρχεται ο μοιραίος άνθρωπος. Ο εξάγγελος της συμφοράς. Γιατί, μέχρι τον Καραμανλή, αυτό που επιζητούσαν οι Ευρωπαίοι ήταν μια ήπια προσαρμογή, σε σχέση με ό,τι ακολούθησε.

Οι Αμερικανοί, απ' ό,τι φαίνεται από τα έγγραφα, πίεσαν τον Παπανδρέου να βοηθήσει τον Καραμανλή. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι για "πρώτη" φορά δεν τους άκουσε. Θεωρούν τον Παπανδρέου όχι απλά φιλοαμερικανό, αλλά Αμερικανό, και δεν μπορούν να εξηγήσουν τη στάση του.

Ο μόνος λόγος ήταν ότι βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός. Δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση. Τώρα, βέβαια, πώς μπορεί να επιζήσει ο μύθος της απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή, όταν από τις αναφορές του Αμερικανού πρέσβη φαίνεται η προσπάθειά τους να τον βοηθήσουν, αυτό αποτελεί μια άλλη ιστορία.

Ο Παπανδρέου συμφωνεί με μέτρα, τα αναβάλλει όμως γιατί φοβάται το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Με άγνοια κινδύνου βαδίζει στην πολιτική του καταστροφή και στην καταστροφή της χώρας. Όμως -κι αυτό είναι το ανατριχιαστικό...- μέσα στο απόλυτο χάος που μπαίνει η χώρα, ο νεποτισμός γύρω του βασιλεύει.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου διηγείται μια ιστορία αντάξια του ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της μίζας. Σε μια επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Έλληνας πρέσβης και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε κάποιο ξενοδοχείο τους μεγαλύτερους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Ήθελαν να βοηθήσουν τη γενέτειρα με επενδύσεις, αλλά και με την αγορά ομολόγου του απόδημου ελληνισμού.

Ο αρχιεπίσκοπος στον λόγο του τους είπε: "Εσείς μπορεί να χάσετε διακόσια εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και να μην ιδρώσει τ' αφτί σας. Τι είναι να δώσετε από είκοσι ή πενήντα εκατομμύρια για τη γενέτειρα;". Οι περισσότεροι ήταν θετικοί. Ορίστηκε να γίνει καινούργια συνάντηση στην Αθήνα. Επικεφαλής της κίνησης ορίστηκαν ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον και ο αρχιεπίσκοπος.

Η πρόσκληση όμως για τη συνάντηση της Αθήνας υπογραφόταν από κάποιον τύπο που οι ομογενείς θεωρούσαν λαμόγιο και από μια κυρία, φίλη του Παπανδρέου. Ο αρχιεπίσκοπος, αφού δεν κατάφερε να μιλήσει με το Μαξίμου για εξηγήσεις, απεσύρθη και η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, γιατί οι ομογενείς τον αρχιεπίσκοπο εμπιστεύονταν και δεν ήθελαν να δώσουν τα χρήματά τους σε κάποια λαμόγια που πλαισίωναν τον πρωθυπουργό."

Η μονταζιέρα είναι γνωστή: Βάζουν φωτό με τον Παπανδρέου στο Κατελόριζο, χώνουν ένα μύθο ότι πριν από το πρώτο μνημόνιο ολόκληρος ο πλανήτης μας προσέφερε τσουβάλι λεφτά που ο "προδότης" Παπανδρέου αρνήθηκε για να μας φέρει το ΔΝΤ, μπαίνει και σαν αλατοπίπερο το ότι ο Παπανδρέου δεν είναι έλληνας αλλά "αμερικανάκι" και βγήκε και σήμερα το μεροκάματο.

Το χειρότερο δεν είναι ότι ακόμη και σήμερα χτυπούν τον Παπανδρέου. Αυτό θα μπορούσε με το ζόρι να δικαιολογηθεί από πολιτικούς αντιπάλους. Αυτό που ξεπερνά τα όρια του κυνισμού και της ξεφτίλας είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που υπεράσπιζαν με τις πένες τους την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και έχτισαν ψηφίδα ψηφίδα την πολιτική απάτη του αντιμνημονίου, έρχονται σήμερα, μετά την ψήφιση του "μνημονίου της Αριστεράς" και θυμούνται τον Παπανδρέου, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες, ως προς την μαζική εξαπάτηση του πόπολο, που νομίζουν ότι το ελέγχουν ακόμη και σήμερα, μετά την κολοσσαίων διαστάσεων κωλοτούμπα που έκανε ο "ηγέτης" τους Αλέξης Τσίπρας.

Και ειλικρινά δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση, αν το επιχείρημα "για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το πρώτο μνημόνιο" να ανασυρθεί στις προσεχείς εκλογές, ώστε αυτή η κλίκα να λανσάρει μια νέα ποικιλία σανό, παρουσιάζοντας το μνημόνιο του Τσίπρα "αναπόφευκτο", εξαιτίας του Παπανδρέου, που μας έβαλε στα μνημόνια 5,5 χρόνια πριν! Και επειδή πλέον δεν θα τους έχει μείνει κανένα επιχείρημα, αυτοί οι κονδυλοφόροι και οι επικοινωνιακοί τους πάτρωνες θα καλύψουν την γύμνια τους για ακόμη μια φορά με τον Παπανδρέου, επειδή ακόμη πουλάει στο θυμικό των ταλαιπωρημένων από τα ψέμματα Ελλήνων. Και φυσικά κανείς δεν θα πει γιατί η χώρα εδώ και 4 χρόνια που ο Παπανδρέου δεν είναι πρωθυπουργός δεν κατάφερε να βγει από το μνημόνιο.

Και προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι αυτή η χώρα ψήφισε το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και αυτοί που μας κυβερνούν στρέφουν τον θυμό και την απογοήτευση του κόσμου στο πρώτο μνημόνιο, το οποίο μπροστά στη σφοδρότητα των μέτρων του Τσίπρα σήμερα και του Σαμαρά άλλοτε είναι "χάδι". Δυστυχώς, θα χρειαστούν πολλά μνημόνια ακόμη για να καταλάβουμε τα πραγματικά αίτια που μας έφεραν στο καθεστώς των μνημονίων και όσο υπάρχει το τέρας του αντιμνημονίου, είτε σαν πολιτική έκφραση, είτε σαν ρεύμα σκέψης, θα εξακολουθεί να δηλητηριάζει έναν ολόκληρο λαό με ψέμματα και συκοφαντίες..
- See more at: http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου