Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πληρώνουμε τα σπασμένα περιθωριακών μετριοτήτων..

varoufakis_08032015.jpg
Έντονα ερωτήματα προκαλεί ο μισθός του πρώην συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, ο οποίος όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής ανέρχεται στο ποσό των.... 125.000 ευρώ το μήνα. [theTOC]
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Βήματος», όπως διατείνεται ο ίδιος ο κορεάτης, η συμφωνία που έκανε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών για την προσφορά των υπηρεσιών του ανέρχεται στα...
125.000 το μήνα, ένα ποσό αστρονομικό αν συγκριθεί με τους μισθούς άλλων κυβερνητικών στελεχών που μετέχουν στη διαπραγμάτευση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πηγές τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες που γνωρίζουν τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει, αναφέρουν πως ακόμη και αν το ποσό αυτό αφορά και τους συνεργάτες του κ. Κιμ, είναι σε κάθε περίπτωση υπερκοστολογημένες.

Αναφέρουν μάλιστα ότι υπήρξε περιστατικό όπου ο κορεάτης σύμβουλος κάθισε στο ίδιο δωμάτιο με την ελληνική αντιπροσωπεία χωρίς να πει ούτε λέξη, αφού όλοι στο δωμάτιο μιλούσαν... ελληνικά.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», ο κ. Κιμ δεν έχει πληρωθεί γιατί δεν υπάρχει τρόπος, ενώ το εμφανιζόμενο βιογραφικό του, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε και σύμβουλος του κ. Σόιμπλε, φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κιμ, μετά τον κ. Βαρουφάκη, ανέλαβε ρόλο συμβούλου στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σαγιά, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του και στον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο.

Epikairo: Δικαιούται ένας ΥΠΟΙΚ να προσλαμβάνει συμβούλους; Προφανώς και ναι. Δικαιούται ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι είναι οι σύμβουλοι που πλαισιώνουν τον ΥΠΟΙΚ; Προφανώς και πάλι ναι. Στην προκειμένη περίπτωση του αμερικανοκορεάτη συμβούλου Κιμ Γκλεν προκύπτουν δύο ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του συμβούλου και την συμφωνηθείσα αμοιβή για τις υπηρεσίες που εκείνος θα προσέφερε στον ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.

Προφανώς και πάλι ο εν λόγω σύμβουλος έχει αμφίβολης αξίας βιογραφικό, ο οποίος επιστρατεύθηκε από τον αμφίβολης αξίας οικονομολόγο Γιάνη να μετέχει στην διαπραγμάτευση, όπου εξ αντικειμένου χρειάζονται άνθρωποι με περγαμηνές και πείρα στις εν λόγω διαπραγματεύσεις. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος είχε τις απαιτούμενες περγαμηνές, παρά μόνο ότι πρέπει να άνηκε στην ομάδα διασυνδέσεων του Βαρουφάκη, ο οποίος δεν μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται και στο αφρό της διεθνούς οικονομικής επιστήμης. Και δεν θα μας έκανε εντύπωση το εν λόγω ποσό που ο ίδιος διακινεί να είναι "μούφα" για να αυξήσει περισσότερο ο ίδιος τις μετοχές του. Τέτοιοι τύποι, όπως π.χ. ο Τουσέν που ταϊζει η Ζωή, μπορεί να μην θέλουν 125.000 ευρώ το μήνα, αλλά 125 ευρώ την ημέρα και να λένε κι ευχαριστώ, επειδή ακριβώς είναι αμφιβόλου αξίας και ποιότητας.

Το ασυγχώρητο όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ότι προσελήφθη ο Κιμ Γκλεν και του δόθηκε μια υπόσχεση για αμοιβή κοντά στα 400.000 χιλιάδες ευρώ, όχι σε IOU's ούτε bitcoins. Ο Γκλεν δεν ήρθε αυτόκλητος, κάποιος τον κάλεσε. Το ασυγχώρητο είναι ότι μια παρέα με επικεφαλής τον Γιάνη θεώρησε ότι το ΥΠΟΙΚ είναι ένα τσιφλίκι, στο οποίο μπορούν να γίνουν μια σειρά από εξυπηρετήσεις, στο όνομα και στην υγεία του ελληνικού λαού, ότι μια παρέα μετρίων "golden boys" μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

Και σαν μην έφτανε αυτό, βγάζει και η κυβέρνηση μια ΠΝΠ (ρεπορτάζ εδώ) για να καλύψει τα σπασμένα μιας διαπραγμάτευσης που περισσότερο θύμιζε παιδική χαρά κακομαθημένων, παρά υπεύθυνη άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, όπου δεν έγινε η παραμικρή εκτίμηση των συνεπειών. Εν κατακλείδι, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο, ως μέτρο της ευθύνης αυτών που τους κάλεσαν, παραδεχόμενοι όπως και οι ίδιοι ότι είναι οικτρές μετριότητες που κλήθηκαν να σηκώσουν ένα δυσανάλογο ιστορικό φορτίο..
- See more at: http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου