Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Με κόμμα θα κατέβει στις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Λαφαζάνης - Τι ρόλο θα έχει η Ζωή

Menelaos Myrillas / SOOC
Μετά τις ραγδαιες εξελίξεις και την αναμενόμενη προκήρυξη εκλογών από τον Πρωθυπουργό για 20 Σεπτεμβρίου, η Αριστερή Πλατφόρμα είναι «επί ποδός πολέμου» και αυτή την ώρα συνεδριάζουν επίλεκτα στελέχη της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη Βουλή, στο γραφείο της αντιπροέδρου Δεσποινας Χαραλαμπίδου.....

Μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Στρατούλης, Στάθης Λεουτσάκος κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθήσουν από εκεί το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και αμέσως μετά θα μεταβούν σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου στις 21:30 θα υπάρξει διευρυμένη σύσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας με βουλευτές και μέλη της ΚΕ προκειμένου να καταστρώσουν την προεκλογική στρατηγική τους.
Διαψεύδουν πρόταση-έκπληξη Τσίπρα στο Λαφαζάνη
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν αλλά δεν επιβεβαιώνονται ούτε από την Αριστερή Πλατφόρμα ούτε από το Μαξιμου, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε το μεσημέρι μέσω τρίτων προσώπων στον Παναγιώτη Λαφαζάνη το εξής: Να ανεξαρτητοποιηθούν σύσσωμοι οι 32 βουλευτές που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι 11 που δήλωσαν «παρών» που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα– και όχι μόνο – και να συμπήξουν αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο στόχος; Προφανής: Με αυτό τον τρόπο θα καθίσταντο αυτομάτως η τρίτη σε δύναμη ΚΟ εντός της Βουλής ως εκ τούτου δεν θα έπαιρνε την διερευνητική εντολή η Χρυσή Αυγή και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά ο Π. Λαφαζάνης ή όποιος ετίθετο επικεφαλής. Μιλώντας στο iefimerida.gr στελέχη του Μαξίμου αλλά και της Αριστερής Πλατφόρμας διέψευδαν κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοια πρόταση. «Αυτά είναι ανοησίες» έλεγαν.
Κάνει κόμμα ο Λαφαζάνης;
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Π. Λαφαζάνης ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με κόμμα, και είναι σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να το επανδρώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές υπάρχουν με την Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, χωρίς, ωστόσο, τίποτα να επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την πλευρά του. Πιθανότατα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η εξαγγελία του νέου κόμματος θα γίνει την άλλη Κυριακή σε συγκέντρωση οπάδων του στον Κεραμεικό.
Στο τραπέζι υπάρχουν πολλές προτάσεις για την ονομασία του κόμματος με το «Λαϊκή Ενότητα» να είναι το κυρίαρχο.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Λαφαζάνης ερωτηθείς για το εάν θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να πει: «Θα τα δούμε όλα».
Ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ, που αυτή την ώρα βρίσκεται στη Βουλή σε σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις πως «ο πράγμα έχει ξεφύγει τελείως από τα θεσμικά όργανα του κόμματος».
Σε νέο του άρθρο ο ιστότοπος iskra.gr με νέο του άρθρο αναρωτιέται τί φοβάται ο πρωθυπουργός και πάει άρον άρον σε εκλογές για να απαντήσει: «Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό».
Ολόκληρο το άρθρο:
«Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.
Το ερώτημα είναι : Γιατί αυτή η επίσπευση ; Ποιος ο λόγος της ;
Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να δίνει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του λαού, αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέλει να αποφύγει τη λαϊκή ενημέρωση.
Γιατί εκλογές ; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο ;
Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.
Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και κυρίως πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.
Υπάρχει , όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του «ΟΧΙ» και για να αιφνιδιάσει την «Αριστερή Πλατφόρμα» ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.
Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.
Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε».


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου