Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση -Οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της Ζωής [pdf]


Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση -Οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της Ζωής [pdf]

Το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση.....

Στο έγγραφο προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη και κάποιων υπουργών, αλλά όχι του πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου χαρακτηρίζεται ως κατεπείγον, καθώς «συναρτάται άμεσα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη σύναψη δανειακής σύμβασης της ελληνικής κυβέρνησης με τον ESM», η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή. Επίσης, το αίτημα περιλαμβάνει και το κείμενο της πρότασης, αλλά στα αγγλικά.
Στο αίτημα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βουλής, υπάρχουν και οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της προέδρου της Βουλής, ότι πρέπει να ενημερωθεί η κυβέρνηση ότι λείπει η μετάφραση του κειμένου, το οποίο πρέπει να κατατεθεί.
Πέρα από τον κ. Δραγασάκη, το αίτημα προς τη βουλή υπογράφουν οι υπουργοί Νίκος Βούτσης, Γιώργος Σταθάκης, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης και Παναγιώτης Νικολούδης.
Παράλληλα, κατατέθηκε και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία αναφέρεται ότι με το προς ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, η βουλή εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ως αναπληρωτή του, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας να διαπραγματευτούν με τους ομολόγους τους για τους τελικούς όρους της συμφωνίας για τη σύμβαση με τον ESM.


Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου