Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Χρεοκοπεί η χώρα και διορίζεται από την Βουλή ο σύζυγος της Δούρου στην ΕΥΔΑΠ..

benisis_01072015.jpg
 Με ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι διορισμοί των Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Ιωάννη Μπενίση, συντρόφου της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε αντιστοίχως. [aftodioikisi]
Ο διορισμός Μπενίση συνάντησε αντιδράσεις, καθώς η υποψηφιότητά του καταψηφίστηκε από 5 βουλευτές, δύο δήλωσαν «παρών» και υπερψήφισαν 9......


Η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου εγκρίθηκε με 9 ψήφους υπέρ, μία κατά και 6 παρόν.

Οι προτάσεις για τα πρόσωπα, ήταν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστου Σπίρτζη.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος μίλησε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ΕΥΔΑΠ, ενώ έδωσε έμφαση στην διασφάλιση του νερού ως κοινωνικό αγαθό και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, σχολεία, παιδικές χαρές ή δημόσια ιατρεία καθώς επίσης και ρύθμιση για τη διευθέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Μπενίσης, τόνισε ότι πρέπει η επιχείρηση να παίξει πιο έντονο κοινωνικό ρόλο και αυτό, όπως είπε, μπορεί να γίνει με τη σωστή αναλογία.

Σε ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη και Νικήτα Κακλαμάνη αν θεωρεί ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ με την περιφέρεια για το θέμα του Θριάσιου πεδίου ο κ. Μπενίσης απάντησε αρνητικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα προασπιστούν τα συμφέροντα των μικρομετόχων της επιχειρήσης.

Η Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, ενέκρινε επίσης κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης, τον διορισμό του Χρήστου Δουκάκη και του Αθανασίου Βούρδα, για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. αντίστοιχα.

Υπέρ της υποψηφιότητας τους τάχθηκαν 9 βουλευτές κατά πέντε ενώ δύο δήλωσαν παρόν.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. έδωσε έμφαση στη τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διαλεύκανσης καταγγελιών, ενώ υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης.

Epikairo: Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές χρεοκοπεί η χώρα για πρώτη φορά από το 1932, μιας και εκπνέει η προθεσμία αποπληρωμής της δόσης του 1,6 δις στο ΔΝΤ και αντί αυτή την ώρα η Ελληνική Βουλή να ψηφίζει μια συμφωνία διάσωσης της χώρας, ψήφισε σήμερα τον διορισμό του συζύγου της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Την ίδια ώρα ο άλλος ο επαναστάτης της φακής ο Υπουργός Παιδείας Μπαλτάς επαναπροσλαμβάνει σχολικούς φύλακες (βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ), και πραγματικά ανακύπτει απορία με ποια κριτήρια, αλλά και με ποια λεφτά, αφού το ενδεχόμενο να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν φαντάζει αυτή τη στιγμή απίθανο. Και όλα αυτά μέσα σ' ένα σκηνικό κατάρρευσης της χώρας, η οποία βρίσκεται σ' ένα δίδυμο καθεστώς χρεοκοπίας, τόσο του κράτους, όσο και των τραπεζών.

Και όσο διορίζουν αβέρτα-κουβέρτα οι "επαναστάτες χωρίς αιτία", την ίδια ώρα που οδηγούν τον κόσμο στον διχασμό, την μιζέρια και την απογοήτευση, εξακολουθούν να κάνουν ρουσφέτια χωρίς να παίρνουν χαμπάρι τίποτα, εξαπατώντας για πολλοστή φορά τον ελληνικό λαό, που τον αποκαλούν "αξιοπρεπή", αλλά τον θεωρούν "ιθαγενή", στον οποίο μπορούν να του πουλήσουν όποιο παραμύθι λαχταρά η καρδιά τους.

Πλέον ξεκάθαρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνεται με την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή, όπου προτού παραδώσει την εξουσία, κάνει τις τελευταίες διευθετήσεις, καταπατώντας κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και διαλύοντας το κράτος και την οικονομία.
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου