Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Προβληματισμός...

Ισχυρός ήταν ο προβληματισμός και εντός κυβέρνησης για το εάν τελικά πρέπει ή όχι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε εισηγήσεις, με αρκετή.... ένταση σε κάποιες περιπτώσεις, να ανακοινώσει ανάκληση του δημοψηφίσματος για τρεις λόγους: 

Για να εκτονωθεί, κατά το δυνατόν, η πόλωση σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, να αποκαλυφθούν τα πραγματικά πολιτικά κίνητρα των πιστωτών και των εγχώριων συμμάχων τους, και, επίσης, για να αποτραπεί ο κίνδυνος πολιτικού εκφυλισμού του ίδιου του ερωτήματος που τίθεται στην κάλπη.

Στην επιφυλακτική γραμμή, υπέρ της επανεξέτασης του δημοψηφίσματος, φέρονται να βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και, σε κάποιο βαθμό επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ δημόσια έκκληση για επανεξέταση της στάσης της κυβέρνησης ως προς το δημοψήφισμα απηύθυνε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ο Βαρεμενος και ο Μητροπουλος

Στον αντίποδα, υπέρμαχοι της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και του σταθερού «όχι» παραμένουν στελέχη, όπως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε δημοσίως μια ενδεχόμενη ακύρωση ως «άκρως αντιδημοκρατική».

«Όλη αυτή η φιλολογία, να ακυρωθεί ένα δρομολογημένο δημοψήφισμα που κατοχυρώνει τη λαϊκή έκφραση σε μία κυρίαρχη δημοκρατική πολιτεία, είναι μία κίνηση άκρως αντιδημοκρατική», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9,84 ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σ’ αυτή τη θέση παραμένει σταθερά, όπως έδειξε με το διάγγελμά του, και ο πρωθυπουργός. Οι επόμενες ώρες, ωστόσο, παραμένουν εξαιρετικά κρίσιμες και όλα είναι ανοιχτά...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου