Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κλειστές ως και την Τετάρτη οι τράπεζες – Παραμένουν τα 60 ευρώ ως όριο αναλήψεων

(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ αλλά και της πολιτικής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση διατηρεί τις τράπεζες κλειστές ως και την Τετάρτη χωρίς να περιορίζει το όριο αναλήψεων από τα 60 ευρώ/ημερησίως.....

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας όσο και η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχαν ότι παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η τραπεζική αργία με ό,τι ισχύει ως σήμερα, ήτοι το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ ημερησίως.
Ηδη επεξεργάζονται την καινούργια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το τι θα ισχύει από την Πέμπτη και ποιες άλλες τραπεζικές εργασίες μπορούν να απελευθερωθούν – όπως π.χ. το «σπάσιμο» επιταγών.
Αναφορικά με το θέμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για τις τραπεζικές θυρίδες, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα περιορισμού στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν και μετρητά από τις θυρίδες τους.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με τραπεζίτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης της ΕΚΤ για τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου