Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Νύχτα θρίλερ: Δεύτερος γύρος Τσίπρα - Θεσμών για την τελική λύση


Νύχτα θρίλερ: Δεύτερος γύρος Τσίπρα - Θεσμών για την τελική λύση

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε ο δεύτερος και τελικός, όπως όλα δείχνουν, γύρος αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των Θεσμών.....

Πρωθυπουργός και δανειστές δεν κατάφεραν, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης, να βρουν κοινό τόπο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το προγραμματισμένο Eurogroup, και, πλέον, οι δύο πλευρές καλούνται να βρουν λύση μέσα στη νύχτα.
Ο νέος γύρος επαφών ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς, η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης συνεδρίασε στη βελγική πρωτεύουσα για να καθοριστεί η στάση του Αλέξη Τσίπρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Τσίπρας, Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, ενώ, στην «παρέα» προστέθηκε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες σε σύσκεψη για θέματα του ΝΑΤΟ.
Η ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο κτίριο όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Το τελεσίγραφο από το Eurogroup
Το Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο κράτησε περίπου... 50 λεπτά προκαλώντας τον εκνευρισμό των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ, θα συνεδριάσει ξανά στις 2 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.
Τι μήνυμα, πάντως, ήταν σαφές, καθώς, οι υπουργοί έδωσαν τελεσίγραφο σε όλες τις πλευρές για κατάθεση κειμένου συμφωνίας μέχρι αύριο 12 (ώρα Ελλάδας). 
Συνέντευξη Τύπου δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε σύντομες δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το κτίριο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν είναι απαραίτητο. Ενημερώσαμε τους ΥΠΟΙΚ για το πού βρισκόμαστε. Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Δηλώσεις έκανε και ο Πιερ Μοσκοβισί τονίζοντας «Η συμφωνία είναι ακόμα πιθανή. Οι Θεσμοί έχουν απόλυτα κοινή θέση».


Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου