Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Πρωτοφανές Φορολογικό Μακελειό συνιστούν οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς!Σοκ και Δέος συνιστούν οι προτάσεις, όχι των Δανειστών, αλλά της Ελληνικής πλευράς
Δεν αγγίζουν το Δημόσιο, δεν προχωρούν στον περιορισμό του σπάταλου κράτους, αλλά επιβάλουν νέους φόρους – σοκ στις επιχειρήσεις
Διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνουν τις....

εργοδοτικές εισφορές, διπλασιάζουν τα χαράτσια στα φυσικά πρόσωπα και σε όποιον έκανε το “έγκλημα” να διαθέτει ένα οικογενειακό εισόδημα της τάξης των 20.000 – 30.000 ευρώ.
Τέτοιο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν θα έχει ξαναυπάρξει από την αρχή των Μνημονίων!
Ιδού μερικά από τα μέτρα – λαιμητόμος για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που προτείνει η Κυβέρνηση:....


Οι νέες φορολογικές προτάσεις που οριστικοποιήθηκαν στις απανωτές συσκέψεις που είχε το κυβερνητικό επιτελείο το σαββατοκύριακο στοχεύουν στο να κλείσουν το δημοσιονομικό κενό που χωρίζει Ελλάδα και θεσμούς και μάλιστα σε μόνιμη βάση όπως επιθυμούν οι δανειστές.
Ο συνολικός φορολογικός λογαριασμός στην οικονομία για τη διετία 2015-2016 ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:
-μετατάξεις προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Ενδεικτικό είναι ότι μετατάσσονται από το 13% στο 23% τα μη νωπά και τυποποιημένα τρόφιμα, όπως είναι το ρύζι, τα μακαρόνια, τα δημητριακά κα Επίσης, στην ελληνική πρόταση περιλαμβάνεται και η επιστροφή της εστίασης στο 23% από 13% που ήταν τα τελευταία δυο χρόνια. Προς κατάργηση οδεύουν και οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου με την κυβέρνηση να δίνει μάχη οπισθοφυλακής επιχειρώντας να τους διατηρήσει στα νησιά της άγονης γραμμής. Στο 13% από 6,5% ανεβαίνουν και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.αύξηση της έκτακτης εισφοράς για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ ενώ υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο για επιβαρύνσεις και σε πιο χαμηλά εισοδήματα με κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει από τις αρχές του έτους.
-πιο τσουχτερή έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη άνω των 500.000 ευρώ αντί για 1.000.000 ή 5.000.000 που εξεταζόταν αρχικά. Ο συντελεστής υπολογισμού της εισφοράς που θα φέρει στο δημόσιο ταμείο περίπου 1,2 δις ευρώ θα κυμαίνεται από 1% έως 7%.
-διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στο… εισπρακτικό του ύψος, παρά τις αλλαγές που θα επιφέρει η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών. Ο φόρος θα πρέπει να βεβαιώσει συνολικά έσοδα ύψους 3,2 δις ευρώ και να φέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα φέτος ύψους τουλάχιστον 2,65 δις ευρώ.
-αύξηση του συντελεστή υπολογισμού του φόρου κερδών των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ από το 26% στο 29%.
-φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Υπολογίζονται έσοδα 100 εκατ. για φέτος και για το 2016 άλλα 100 εκατ.
-έσοδα από τη χορήγηση αδειών στους δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικού στοιχηματισμού. Προϋπολογίζονται έσοδα για φέτος ύψους 35 εκατ. και 225 εκατ. ευρώ για το 2016.
– επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και αύξηση του συντελεστή του φόρου από το 10% στο 13% για τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών.
-σειρά μέτρων βελτίωσης του εισπρακτικού μηχανισμού, όπως εφαρμογή του καταθεσιολογίου για τη φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων, έλεγχοι για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή είναι ανασφάλιστα, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και αυστηρότερη νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή.
 http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου