Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ

Φαίνεται πως η απόφασή μου να δημοσιεύσω προχθές, αντί για άρθρο, το μέϊλ που μου έστειλε κάποιος άγνωστος άρεσε σε αρκετούς αναγνώστες. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μου εστάλησαν 12 μέϊλ με ιστορίες ή κείμενα, που, κατά την άποψη όσων μου τα έστειλαν, θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν γεγονότα και συμπεριφορές που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στον τόπο μας. Διάλεξα ένα επειδή ο αναγνώστης που μου...
το έστειλε τυγχάνει να είναι φίλος, αλλά, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα για αρκετά χρόνια διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο άλλοτε μικρό κόμμα της Αριστεράς που σήμερα κυβερνά τη χώρα. Στη συνοδευτική, της ιστορίας, σημείωση μου γράφει: "Αγαπητέ Νίκο, η ιστορία θα μπορούσε να έχει γραφτεί για τον Αλέξη (Τσίπρα). Όπως θα μπορούσε να έχει γραφτεί και για τον Αντώνη (Σαμαρά), τον Γιώργο (Παπανδρέου) ή τον Κώστα (Καραμανλή) και κάθε άλλον που στο μέλλον θα κυβερνήσει τη χώρα. Πρωτίστως όμως θα πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες αφού κατά κύριο λόγο αυτούς αφορά και σ' αυτούς αναφέρεται". Επειδή η ιστορία, εκτός από διδακτική, είναι και γλαφυρή την δημοσιεύω ευχαρίστως. Τα όποια συμπεράσματα δικά σας...
Μια φορά κι ένα σκοτεινό μεσονύχτι ήταν μια κουκουβάγια που καθότανε πάνω στο κλαδί μιας βελανιδιάς. Δυο τυφλοπόντικες προσπάθησαν να γλιστρήσουν από δίπλα απαρατήρητοι. «Γιου-χου!», είπε η κουκουβάγια. «Μας είδατε;», τραυλίσανε εκείνοι, φοβισμένοι και κατάπληκτοι γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ήταν δυνατόν κανείς να τους διακρίνει μέσα σ’ αυτό το βαθύ σκοτάδι. «Ου!», είπε η κουκουβάγια.
Οι τυφλοπόντικες το έβαλαν στα πόδια κι είπανε στ’ άλλα ζώα του κάμπου και του δάσους πως η κουκουβάγια ήταν το σπουδαιότερο και σοφότερο απ’ όλα τα ζώα, επειδή μπορούσε να βλέπει μέσα στο σκοτάδι και επειδή μπορούσε ν’ απαντάει σ’ οποιαδήποτε ερώτηση.
«Αυτό θα το δούμε», είπε ένα πουλί, ένας καρδινάλιος, και κάλεσε μια νύχτα την κουκουβάγια, όταν ήταν πάλι πολύ το σκοτάδι. «Τι σχήμα φτιάχνω τώρα με τα δάχτυλά μου;», είπε ο καρδινάλιος. «Χι», είπε η κουκουβάγια και λάθος δεν έκανε. «Μπορείτε να μου αναφέρετε λέξιν συνώνυμον του γελώ ή καγχάζω;», ρώτησε ο καρδινάλιος. «Χα», είπε η κουκουβάγια. «Διατί οι άνδρες συνήθως επιμένουν εις αποτυχημένους έρωτας;». «Χούι», είπε η κουκουβάγια.
Ο καρδινάλιος πέταξε στ’ άλλα ζώα κι ανακοίνωσε ότι η κουκουβάγια ήτανε όντως το σπουδαιότερο και σοφότερο πλάσμα στον κόσμο, επειδή μπορούσε να βλέπει μέσα στο σκοτάδι κι επειδή μπορούσε ν’ απαντάει σ’ οποιαδήποτε ερώτηση.
«Βλέπει και με το φως της μέρας το ίδιο καλά άραγε;», ρώτησε μια κόκκινη αλεπού. «Ναι», πετάχτηκε σαν ηχώ ένας μουσκαρδίνος. Κι ένα κανίς: «Μπορεί να βλέπει και με το φως της ημέρας το ίδιο καλά;». Όλα τα άλλα ζώα ξέσπασαν σε γέλια μ’ αυτή την ηλίθια ερώτηση και τα βάλανε με την κόκκινη αλεπού και την παρέα της και τους εξόρισαν απ’ την περιοχή.
Μετά στείλανε έναν αγγελιοφόρο στην κουκουβάγια και της ζητήσανε να γίνει ηγέτης τους. Όταν η κουκουβάγια εμφανίστηκε στο πλήθος των ζώων, ήταν καταμεσήμερο κι ο ήλιος έλαμπε δυνατά. Ο ηγέτης περπατούσε πολύ αργά, πράγμα που έκανε την παρουσία του εξαιρετικά μεγαλοπρεπή και ατένιζε γύρω του καρφώνοντας εδώ κι εκεί τα μεγάλα του μάτια, πράγμα που του έδινε έναν αέρα εντυπωσιακής σοβαρότητας. «Είναι Θεός!», στρίγκλισε μια κότα από το Πλύμουθ Ροκ. Κι οι άλλοι ενώσανε τις φωνές τους και ξανάπανε: «Είναι Θεός!».
Πιάσανε, λοιπόν, και τον ακολουθούσαν όπου και να πήγαινε, κι όταν η κουκουβάγια άρχισε να σκοντάφτει σε διάφορα πράγματα αρχίσανε κι αυτοί να σκοντάφτουν σε πράγματα. Τέλος, Εκείνος έφτασε σε μια ασφαλτοστρωμένη ωτοστράτα κι άρχισε να βαδίζει στη μέση του καταστρώματος κι όλα τα άλλα πλάσματα από κοντά.
Τότε ένα γεράκι, που λειτουργούσε σαν μοτοσικλετιστής συνοδείας, αντιλήφθηκε ένα φορτηγό να κατευθύνεται κατά πάνω τους με καμιά εκατοστή χιλιόμετρα την ώρα και το ανέφερε στον καρδινάλιο, κι αυτός το ανέφερε με τη σειρά του στην κουκουβάγια. «Υπάρχει κίνδυνος μπροστά», είπε ο καρδινάλιος. «Γιου-χου!», είπε η κουκουβάγια. Ο καρδινάλιος της λέει: «Δεν φοβόσαστε καθόλου;». «Ουχί», είπε η κουκουβάγια ήρεμα γιατί δεν μπορούσε να δει το φορτηγό.
«Είναι Θεός!», ξαναφώναξαν όλα τα ζώα κι ακόμα φωνάζανε όταν το φορτηγό έπεσε πάνω τους και τα σκόρπισε. Μερικά ζώα τραυματίστηκαν μονάχα, τα περισσότερα όμως, συμπεριλαμβανομένης της κουκουβάγιας, σκοτωθήκανε.
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Μπορείς να εξαπατάς πάρα πολύ κόσμο επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου