Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καλά τα λέει ο Πανούσης;

panousis_03042015.jpg
Αυτό είναι το άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στα "ΝΕΑ",  που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με τους Φίλη και Ραχήλ Μακρή να λένε ότι ο Πανούσης είναι υπουργός και δεν πρέπει να σχολιάζει, ενώ στο πλευρό του Υπουργού τάσσεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία κάνει λόγο για "αυτονόητα" (βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ)......


 Το ζήτημα έχει δύο όψεις: αφενός αν ο Πανούσης έχει δικαίωμα να πει αυτά που θέλει να πει ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου και αφετέρου αν αυτά που λέει ο Πανούσης είναι σωστά ή όχι. 

Ως προς την πρώτη όψη, μια σαφής θέση είναι του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος δικαιολογημένα  μέσω twitter δηλώνει:

ragkousis_03042015.png

Ως προς τη δεύτερη όψη, αν δηλαδή αυτά που λέει ο Πανούσης έχει δίκιο ή όχι, ο Πανούσης μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ, επομένως η δική του ματιά είναι εντελώς διαφορετική από πολλών "συντρόφων" και συναδέλφων του Πανούση στο υπουργικό συμβούλιο. Η "κραυγή αγωνίας" του Υπουργού αποτυπώνει αυτό που έλεγαν πολλοί προτού αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα καταφέρει να επιβάλλει την τάξη σε συγκεκριμένες ομάδες, των οποίων ιδιαίτερα από το 2006 ήταν προνομιακός συνομιλητής και υπερασπιστής.

Αυτό όμως δεν πρέπει να αφορά τον Πανούση, γιατί έχει την πολιτική ευθύνη και την υποχρέωση να εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους νόμους, μέσω της αστυνομίας που υπάρχει για να προασπίζει την ελευθερία και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών. Αν μέσω της "κραυγής αγωνίας", υποδηλώνεται από τον Υπουργό ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, τότε οφείλει να παραιτηθεί. Αν επιλέξει να μην παραιτηθεί, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, που απ' ότι φαίνεται βρίσκονται σε τρομερή αμηχανία να χαράξουν την "κόκκινη γραμμή" με τον συγκεκριμένο χώρο, όπως κάνει ο Πανούσης.

Και ας μην ξεχνάμε κάτι ακόμη: Η ΕΛΑΣ έχει διαβρωθεί από θύλακες της Χ.Α., γεγονός που δυσχεραίνει έτι περαιτέρω το έργο ενός "αριστερόστροφου" υπουργού. Ο Πανούσης με το σημερινό "statement" προσπαθεί να εκφράσει και να βάλει πλάτη στους έλληνες αστυνομικούς, προκειμένου να μην νιώσουν ακάλυπτοι ενώπιον αυτών των ομάδων. Παρ' όλα αυτά, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός "δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα" και απ' ότι φαίνεται, ο Πανούσης δείχνει να παίρνει μέρος.

Υ.Γ: Πάντως συνιστά μέγιστη υποκρισία να του τη βγαίνουν από τα "αριστερά" στον Πανούση και την ΕΛΑΣ και να κάνουν μόκο στα καμώματα του Καμμένου στις ένοπλες δυνάμεις. Αλλά βέβαια, ο μεν δεν είναι καν βουλευτής ή αρχηγός κόμματος, ενώ η "αντι-μπατσίστικη" ρητορική είναι δημοφιλέστερη από την "στρατό@@λη", που πρεσβεύει ο Καμμένος και το κόμμα που συγκυβερνά και στηρίζει την κυβέρνηση..
epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου