Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ούτε 1 ευρώ δεν μπορεί να εισπράξει η κυβέρνηση από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες

2015-04-02_12.22.59_.png
 epikairo: Διαβάζω χθες στην κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων προς τους θεσμούς ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε διαγωνισμό για την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και εκτιμά ότι αυτό θα αποφέρει στο κράτος έσοδα 350-380 εκατομμύρια Ευρώ μέσα στο 2015...
Ας ενημερώσει κάποιος την κυβέρνηση ότι η εκμετάλλευση των ψηφιακών συχνοτήτων, από τις οποίες εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας (πλην της ΝΕΡΙΤ) έχει ήδη παραχωρηθεί σκανδαλωδώς από την κυβέρνηση Σαμαρά στη DIGEA για τα επόμενα 15 χρόνια και μάλιστα έναντι ευτελούς ανταλλάγματος. Συνεπώς για τις υφιστάμενες ψηφιακές συχνότητες δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε 1 ευρώ αυτή τη στιγμή καθώς η χρήση τους δεν ανήκει στο κράτος.

Στον τομέα των ΜΜΕ πολλές είναι οι μεταρρυθμίσεις που μπορούν να υλοποιηθούν πάντως σίγουρα όχι αυτή, όπως περιγράφεται στη λίστα, και σίγουρα σε ένα βάθος χρόνου που ξεπερνά το έτος που διανύουμε. Μετά από τα παραπάνω 2 τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή η κυβέρνηση έχει πλήρη άγνοια στο συγκεκριμένο τομέα ή το μέτρο μπήκε απλά για να κοροϊδέψουμε τους θεσμούς.

Όποια εκδοχή και να επιλέξουμε το αποτέλεσμα είναι λυπηρό.
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου