Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Νέος πονοκέφαλος: Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος! Τι λέει η ΔΕΗ

dei
Από τον Μάρτιο αυξάνονται τα τιμολόγια ρεύματος σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ η ΔΕΗ απορρίπτει αναφορές ορισμένων ΜΜΕ ότι με δικές της αποφάσεις επιβάλλει αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).Σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι:......

Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ χρεώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
«Αυτό», συμπληρώνει, «συνέβη και με την υπ’ αρ. 772/30.12.2014 απόφαση της ΡΑΕ σχετικά με τις αριθμητικές τιμές των συντελεστών της μεθοδολογίας επιμερισμού του ΕΤΜΕΑΡ (άρθρο 143 παρ.2, περ. γ’ του ν. 4001/2011), για το έτος 2015, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3694/31.12.2014 με ημερομηνία κυκλοφορίας του ΦΕΚ την 4.3.2015».
Η ΔΕΗ αναφέρει ακόμη ότι η σχετική απόφαση της ΡΑΕ αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της Διαύγειας την Παρασκευή 13 Μαρτίου.
Ως εκ τούτου ξεκαθαρίζει ότι οφείλει -όπως και όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας- να εφαρμόσει άμεσα την εν λόγω απόφαση για αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς των πελατών της, το οποίο αποδίδει στους από τη Νομοθεσία προβλεπόμενους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου