Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Γιατί ρε συ Αλέκο να πληρώσουμε τα χρέη μας σε αέρα και όχι σε bitcoins;

flabouraris_14032015.jpg
 Σύγκριση των χρεών της Ελλάδας με τα χρέη συνολικά της ευρώπης κάνει ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». [imerisia]
Ο κ. Φλαμπουράρης θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι «δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την ευρωζώνη» και τονίζει ότι «έξοδος της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης»......


Η δημοσιογράφος τον ρωτά αν υπάρχει κίνδυνος «ατυχήματος» και ο υπουργός επικρατείας απαντά: «Οχι δεν υπάρχει 'ατύχημα'. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Που τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;» Η δημοσιογράφος περίμενει μια ξεκάθαρη απάντηση: «Εσεις τι λέτε;»

Και ο υπουργός απαντά: «Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!...» και μετά από μια μικρή παύση ξεσπά σε γέλια.

Μνημόνιο

Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews». «Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;» απαντά σε σχετική ερώτηση.

Υπογραμμίζει πως η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα και σημειώνει: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».

Επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει διευθέτηση για το χρέος, ενώ τονίζει: «Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να απληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα».

Ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση συμφωνίας και τονίζει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύση έξω από την ευρωζώνη: «Εμείς ζητούμε λύση μέσα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι θα την πετύχουμε. Από αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται πως θα πετύχουμε λύση. Όχι 100% αυτή που εμείς θέλουμε, αλλά σίγουρα μία που θα διευκολύνει την κατάσταση».

Αναφέρει ότι το θέμα των εκλογών είναι μεν στο τραπέζι, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε πως χρειάζονται εκλογές.

Στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για αιτήματα αλλαγής του: «Δεν θα κάνουν οι Γερμανοί ό,τι θέλουν. Αυτό είναι σαφές. Θέμα Βαρουφάκη ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η δημόσια περιουσία, «ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος», αλλά μιλά για αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου.

Epikairo: Να τανη δήλωση ενός περιφερειακού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, πάει και έρχεται. Αλλά να είναι δήλωση Υπουργού Επικρατείας, ο οποίος μάλιστα τιτλοφορείται και ως μέντορας του Τσίπρα; Ως ένα σημείο η αφέλεια μπορεί να προκαλεί μια συμπάθεια, αλλά σ' αυτό το σημείο όχι, όπου η αναφορά Φλαμπουράρη περί "αέρα" μπορεί να θεωρηθεί στην καλύτερη άγνοια, στην χειρότερη μια αλαζονική ελαφρότητα.

Καλλιεργείται ένα νέο ήθος στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ: Το ήθος του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω", όπου είτε μιλάω σ' ένα τραπέζι ταβέρνας με φίλους και λέω και καμιά "φλαμπουριά" παραπάνω, τι μιλάω δημόσια, σε ακροατήριο που δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο εντός Ελλάος, μαρτυρά ερασιτεχνισμό, άγνοια κινδύνου και αδυναμία συνειδητοποίησης της κρισιμότητας των στιγμών.

Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες πιστεύουν σ' ένα "θαύμα", σ' έναν απομηχανή Θεό, της Ελλάδας εν προκειμένω, που την τελευταία στιγμή θα παρέμβει και θα μας σώσει, άσχετα αν έχουμε προκαλέσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει την μοίρα μας. Αυτή η κυβέρνηση βγάζει έναν παιδαριώδη εφησυχασμό, περιμένοντας από τους ξένους να την σώσουν, άκοπα και άβρεχτα, πουλώντας μετά τη σωτηρία στο πόπολο με "αέρα".

Και κλείνουμε με μια ειλικρινή απορία: Γιατί ρε συ Αλέκο να πληρώσουμε το χρέος με αέρα και όχι σε bitcoins;
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου