Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Παπανδρέου: Ο Αντ. Σαμαράς υπονόμευσε την κυβέρνηση...

Από το βήμα της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο πρόεδρος του Κινήματος καταφέρθηκε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε δικαιωμένος για όσα είχε πει.
«Η... 

μάχη για την πατρίδα τώρα αρχίζει», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «δικαιώνονται όλα όσα έχουμε πει, τώρα που ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοί μας παραδέχονται ότι, ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι μύθοι και οι συνωμοσιολογίες, αλλά τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους- και η συντήρηση».

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά, παρά την πρωτοφανή συναίνεση που είχε, απέτυχε. Δεν κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή έξοδο, απέτυχε να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων και απέδειξε ότι η δεξιά δεν πιστεύει στις μεγάλες αλλαγές».

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι υπονόμευσε την επόμενη κυβέρνηση αφήνοντας τη χώρα χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και πέταξε την «καυτή πατάτα» στο 2015, για να πετύχει την «αριστερή παρένθεση».

Τον κατηγόρησε επίσης για τη φράση του ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα, τονίζοντας ότι χάος παρέλαβε ο ίδιος από τη ΝΔ και παρέδωσε χώρα με όλες τις προϋποθέσεις για να πάει καλά, απευθύνοντας και νέα κατηγορία προς τον κ. Σαμαρά ότι εκείνος δημιούργησε χάος με την επιμονή του για διπλές εκλογές το 2012. Και σήμερα, όπως είπε, εύχεται να αποτύχει η κυβέρνηση, όπως εύχονταν το 2009, το 2010 και το 2011, όσο, δηλαδή, δεν ήταν εκείνος στην εξουσία.

«Η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτύχει», είπε ο κ. Παπανδρέου «και γι αυτό εμείς βάζουμε πλάτη, αυτήν τη δύσκολη ώρα», υποσχόμενος ότι και ο ίδιος προσωπικά και στην Ελλάδα και διεθνώς θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Εμείς, πρόσθεσε, ήμασταν μόνοι το 2010 και δεν εύχομαι να συμβεί το ίδιο με τη σημερινή κυβέρνηση, για το καλό της πατρίδας και του λαού και υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι εκείνος είχε πολεμήσει τις προσπάθειες της δικής του κυβέρνησης για μείωση του τεράστιου ελλείμματος.

Τόνισε ότι το «Κίνημα» πρέπει να έχει ως έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους, «να αποτελέσει μόνιμη πίεση σε μια κυβέρνηση που πολιτεύτηκε - όπως ο κ. Σαμαράς, με το δίλλημα: μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Δηλαδή, που δεν άγγιξε τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Το δεύτερο κυρίαρχο ζήτημα, πρόσθεσε, πρέπει να είναι η διαπραγμάτευση. Έχουμε χρέος, τόνισε, να στηρίζουμε, αλλά και η κυβέρνηση, η οποία τώρα συνειδητοποιεί τη δύσκολη πραγματικότητα, έχει χρέος να στηρίζει τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού τα προηγούμενα χρόνια.

Ίσως, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, να ήταν ιστορικά αναγκαίο να διαχειριστεί την κρίση όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, ώστε να καταλάβει τη δυσκολία της κατάστασης. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με σκληρό, αλλά ομαλό τρόπο και να καταλήξει στην οποιαδήποτε συμφωνία, προσθέτοντας ότι σήμερα οι συνθήκες είναι κατά πολύ καλύτερες από εκείνες του 2010.

Σημείωσε ότι μετά την απόφαση της ΕΚΤ πρέπει να υπάρξει σύνεση και επανέφερε την πρότασή του για τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου εμπειρογνωμόνων και ασκώντας κριτική στην μέχρι τώρα πρακτική της κυβέρνησης, τόνισε ότι ένα τέτοιο συνέδριο είναι πολύ προτιμότερο από το να πετάμε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες ανά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μετά να τις παίρνουμε πίσω. Επανέφερε επίσης και την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα επικυρώσει την όποια συμφωνία πετύχει η κυβέρνηση...

1 σχόλιο:

 1. ΠΡΟΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ, Ο ’’ ΓΙΟΣ ‘’ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΦΙΑΛΤΗ!!!

  Ο Σαμαράς έπαιζε το τελευταίο του χαρτί.
  Η προσωρινή επιτυχία του προγράμματος Παπανδρέου και η συνεχής παρουσία της Ντόρας, τον είχαν αποτρελάνει. Ο εφιάλτης του χθές για τους Έλληνες, ‘’πνιγόταν’’ από τους προσωπικούς του εφιάλτες σήμερα. Έτσι και κάτω από το πρίσμα του κινδύνου, επιστράτευσε τους συναγωνιστές του παρελθόντος, υπέγραψε συμφωνίες με αντιπάλους του Πασόκ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και όλοι μαζί άρχισαν την κατεδάφιση της Ελλάδας μας.
  Ποιος θα ξεχάσει τις ‘’ΡΟΖ’’ ορδές του Τσίπρα, που ξαφνικά από…περίπου 3% τον ‘’σκαρφάλωσαν’’ στο …καμπαναριό της άθλιας αθεϊας τους; Ποιος θα ξεχάσει τη πρόστυχη προπαγάνδα και τα καμένα ερείπια της Αθήνας και της οικονομίας; Ποιος θα ξεχάσει τους ‘’ερυθρούς χμέρ’’ της πλατείας Ομονοίας;
  Έτσι, όλοι μαζί με ένα σύνθημα και μία επιδίωξη. Να πέσει ο Παπανδρέου και «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»…
  Τελικά ο μόνος που αγωνιζόταν και αγωνίζεται μόνο για τους Έλληνες και για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου; Εκείνος που δίνει κουράγιο στο λαό μας, ενώ οι βρώμικες ‘’κάριες’’ της πολιτικής αλητείας βυσσοδομούν αδιάντροπα και πεινασμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή