Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

#VOTE_ΓΙΩΡΓΟΣ #tokinima

PAPANDREOU_2015-640x426
Λίγο πριν γραφτούν αυτές οι γραμμές, ο φίλος και συνάδελφος μου Ηλίας Πατλάκας δέχθηκε μια από κάθε άποψη χυδαία και απολίτικη επίθεση από τους γνωστούς-άγνωστους ταλιμπάν των πληκτρολογίων, τους ανθρώπους που τα γνωρίζουν εκ των προτέρων όλα χωρίς επιχείρημα και τα απαξιώνουν όλα, πάλι χωρίς επιχείρημα.
Αφορμή αυτής της επίθεσης στάθηκε ένα ηλεκτρονικό τιτίβισμα όπου ο Ηλίας δημοσιοποιούσε τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την πρόθεση του να ψηφίσει το “Κίνημα” του Γιώργου Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές.....

Ένα εικοσάχρονο παιδί δέχθηκε όχι αντεπιχειρήματα αλλά ύβρεις και απειλές γιατί θα ασκήσει ένα συνταγματικό του δικαίωμα με τον τρόπο που πιστεύει ότι είναι καλύτερο.

Η περίπτωση αυτή bullying με θλίβει πραγματικά, όχι μόνο γιατι αφορά φιλικό μου πρόσωπο. Με θλίβει γιατί αποκαλύπτει το μέγεθος του ηλεκτρονικού εκφασισμού, την απουσία ανοχής στη διαφορετική, την άλλη γνώμη.

Με θλίβει ακόμη γιατί αν ο Ηλίας, ο κάθε Ηλίας του διπλανού newsfeed είχε αναρτήσει κάποια “ψεκασμένη” θεωρία συνομωσίας ακροδεξιάς και μη κοπής δεν θα είχε να αντιμετωπίσει, όχι το σε κάθε περίπτωση κατακριτέο υβρεολόγιο που όντως δέχθηκε, αλλά τον παραμικρό αναγκαίο υγιώς και ορθολογικά σκεπτόμενο αντίλογο.

Γι” αυτό και επειδή με τον Ηλία δεν μας ενώνουν μόνο η φιλία και η επιστήμη αλλά και οι κοινές πολιτικές ανησυχίες, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης δηλώνω πως και εγώ θα ψηφίσω το Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Θα ψηφίσω γιατί πιστεύω ότι κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα είναι εξίσου Έλληνας με εμένα και υποστηρίζω ένα σύγχρονο νόμο για την ιθαγένεια αντίστοιχο με αυτούς που υπάρχουν ήδη σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Θα ψηφίσω γιατί πιστεύω στη διαύγεια, στη λογική “όλα στο φως” που παρ’ολίγον να καταργήσει 3 φορές η κυβέρνηση Σαμαρά.

Γιατί πιστεύω στη δυνατότητα του πολίτη να ελέγχει τις αποφάσεις της διοίκησης με την “επανάσταση του Διαδικτύου” με ένα απλό κλίκ μέσα από το σπίτι του.

Γιατί θέλω ένα μοντέρνο κράτος με θεσμούς τύπου opengov, ανοιχτό στους άριστους και όχι στους αρεστούς.

Θέλω τις δημόσιες θέσεις ευθύνης να καταλαμβάνουν αυτοί που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα, αυτοί που διαθέτουν γνώση και όχι απλά γνωστούς.

Γιατί ως πολίτης θέλω ένα δημόσιο τομέα που γνωρίζει ποιους και πόσους εργαζόμενους διαθέτει, ποιους πληρώνει, ποιοι εργάζονται και ποιοι όχι, όπως συνέβη με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Γιατί πιστεύω στο νόμο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, πιστεύω στην προστασία των ασθενέστερων συμπολιτών μας που η συρρίκνωση του εισοδήματος τους, καθιστά αναγκαία τη διευθέτηση των οφειλών τους στις τράπεζες.

Γιατί υποστηρίζω την αλλαγή της αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης και τον Καλλικράτη.

Γιατί θεωρώ τομή το θεσμό του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, τη συμβολή της δικαιοσύνης και των λειτουργών της για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Γιατί η φορολόγηση των offshore εταιριών, η φορολόγηση όσων συστηματικά αποφεύγουν τη συμμετοχή στα κοινωνικά βάρη ζημιώνοντας τους συμπολίτες τους ή καλύπτοντας έτσι παράνομες δραστηριότητες είναι και σωστή και δίκαιη.

Γιατί συμφωνώ με το νόμο για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.
Δεν θέλω την κρίση να την πληρώνουν μόνο οι συνεπείς, όσοι σεβάστηκαν τους νόμους και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Γιατί η μείωση των φαινομένων αισχροκέρδειας και της φαρμακευτικής δαπάνης των ασθενών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων αποτελεί μια ευεργετική μεταρρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες, ιδίως αυτούς που έχουν ανάγκη.

Θα ψηφίσω Γιώργο Παπανδρέου, γιατί παρότι ανέλαβε τη χώρα σε μια εκρηκτική κατάσταση δεν αποδύθηκε ευθυνών κατηγορώντας τους προηγούμενους. Δεν κρύφτηκε στο εξοχικό του λέγοντας πως όλα θα λυθούν με ένα απλό “πάγωμα μισθών” και σιωπώντας για το πως φτάσαμε από το 4% στο 15,4% το ποσοστό του ελλείματος όπως έπραξαν άλλοι, α-καταλληλότεροι.

Θα ψηφίσω Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει διεθνή και ευρωπαϊκή ατζέντα. Γιατί είναι ο μόνος που μιλά για την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων, το φόρο Τόμπιν και το ευρωομόλογο όταν άλλοι παριστάνουν τον “παληκαρά” στο Ζάππειο ή στην πλατεία Συντάγματος και σκίζουν τα μνημόνια μόνο και μόνο για να τα ξανακολλήσουν κομμάτι-κομμάτι στο Τέξας, τις Βρυξέλλες ή σε κάποιο φροντιστήριο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Θα ψηφίσω Γιώργο Παπανδρέου γιατί πιστεύω στη συμμετοχική δημοκρατία, σε μια Ελλάδα όπου η κοινωνία, η αυτοδιοίκηση, οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν άμεσα μέρος στις αποφάσεις με τοπικά, μεγαλύτερα ή μικρότερα δημοψηφίσματα.

Θα ψηφίσω Γιώργο Παπανδρέου, όχι γιατι είναι hipster ή ντύνεται όπως εγώ και δεν ξεπατικώνει τους λόγους του από σχολικές γιορτές του Πολυτεχνείου αλλά γιατί είναι πραγματικά μοντέρνος στον τρόπο σκέψης του. Από τη διαχείριση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου και της τεχνολογίας για την υπηρεσία του πολίτη ως την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Θα ψηφίσω τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι γιατι μου αρέσει το όνομα ή το επώνυμο του, αλλά γιατί μου αρέσει η πολιτική του.

Για αυτό Ηλία, keep calm and…

#Vote_Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου