Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Η στρουθοκάμηλος του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου για χάρη του Μπαλτάκου βγήκε από την τρύπα της..

venizelobaltakos_06012014.jpg

Με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τους πρόσφυγες στον Έβρο ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι "η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση". [topontiki]....
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες".

Όπως επισημαίνεται, "δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες.

Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου".

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη.

Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον 'πολιτικό' χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Epikairo: Πόση υποκρισία από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου πια. Θυμήθηκαν τώρα τον Μπαλτάκο, εκ του ασφαλούς. Όταν έσκασε η βόμβα με το σκάνδαλο Μπαλτάκου, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έβαλε το κεφάλι στο χώμα, όπως η στρουθοκάμηλος, κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα και υιοθετώντας πλήρως την γραμμή Σαμαρά, γιατί μια χαρά συνεργαζόταν στα υπουργικά συμβούλια για 2 καθαρά χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θα επιδιώξει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου να εμφανιστεί ως ένα κόμμα που δεν ταυτίστηκε με τον Σαμαρά και επειδή έχει αποφασίσει να πουλήσει άφθονο κίβδηλο ΠΑΣΟΚισμό, που πραγματικά κανέναν προοδευτικό πολίτη δεν πείθει, μην δεις τον Βενιζέλο να φωνάζει ex cathedra "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά". Έλα όμως που ο λαός δεν ξεχνά την δεξιά, αλλά και την κεντροδεξιά..
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9289-i-strouthokamilos-tou-pasok-venizelou-gia-xari-tou-baltakou-vgike-apo-tin-trypa-tis#sthash.2vROXTaW.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου