Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Γ. Παπανδρέου από Τρίπολη: «Κατηγορούν ακόμα τους πυροσβέστες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για τους εμπρηστές»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

Εκτενείς αναφορές σε πρακτικές και συμπεριφορές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση και στην αναγκαστική σύναψη μνημονίων και προγραμμάτων διάσωσης έκανε από την Τρίπολη όπου πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική ομιλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου......

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε δεκτός με εκφράσεις ενθουσιασμού και θερμά χειροκροτήματα από τους παριστάμενους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα του κτιρίου ενώ δεν έλειψαν και οι ..σύγκρισεις με την εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει στο ίδιο κτίριο προσφάτως ο Ε. Βενιζέλος.
Ανάμεσα στους παριστάμενος ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, η αντιπεφερειάρχηςΝτίνα Νικολάκου, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, ο πρώην υπουργόςΔημήτρης Ρέππας, ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Κοτσιάνης και δεκάδες ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές με το Κίνημα στην Αρκαδία Ντάνος Θεόδωρος, Τομάρας Πέτρος, Διαμάντω Σαραντοπούλου, Κώστας Μιχόπουλος και Ηλίας Σπηλιωτόπουλος.
Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να κάνει την Έλλαδα μια σύγχρονη και ανταγωνιστική χώρα», φέρνοντας ως παράδειγμα την μεταρρύθμιση στην Ανώνατη εκπαίδευση, τον Καλλικράτη, την Διαύγεια, την φορολόγηση των off shore καθώς και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων. Στο σημείο αυτό κάποιοι από το κοινό φώναξαν δυνατά«σταμάτησε γιατί σε ρίξανε», χωρίς να πάρουν απάντηση από τον ομιλητή.
Αφού τόνισε την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την χώρα το 2009 ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σίγουρα κάναμε λάθη και κατηγορούν ακόμα εμάς που ήρθαμε ως πυροσβέστες να σβήσουμε την φωτιά της κρίσης που είχε ανάψει νωρίτερα όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε και για τους εμπρηστές της κρίσης που ακόμα κρύβονται» κάνοντας άμεσες αναφορές στην κυβέρνηση Καραμανλή. «Αν είχαμε κι εμείς την διακομματική στήριξη και την κοινωνική ειρήνη που απόλαυσε η απερχόμενη κυβέρνηση θα είχαμε τελειώσει πολύ νωρίτερα από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας «τις μεγάλες θυσίες και την προσπάθεια που καταβάλει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια και κάποιοι δεν διστάζουν ακόμα και σήμερα να παίξουν την χώρα στα ζάρια για κομματικό όφελος».
Κάλεσε τους ψηφοφόρους να συστρατευθούν με το νέο Κίνημα «το οποίο δεν πρόκειται να γίνει παρακολούθημα της δεξιάς» όπως είπε με νόημα απευθυνόμενος στο μέχρι πρότινος κόμμα του «αλλά ούτε και πατερίτσα της αριστεράς που νομίζει πως θα λυθούν όλα δια μαγείας».
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε σίγουρος πως το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με την στήριξη των Ελλήνων πολιτών και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα απέναντι σε κάθε μορφή κατεστημένου συμφέροντος και διαπλοκής που όπως και σαν πρωθυπουργός έτσι και τώρα τα έχουμε ξανά απέναντι μας»
Πηγή: astrosnews.gr
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ Ã. ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ ÓÔÇ ÔÑÉÐÏËÇ
Φωτογραφίες: Eurokinissi – arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου