Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Δράμα – Βίντεο***



O Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκε τη ΔράμαΤην πόλη της Δράμας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15-1-2015 ο πρόεδρος του νεοσύστατου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η επίσκεψη του που πραγματοποιήθηκε στο καφέ Ελευθερία στην οδό Βενιζέλου εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογική περιόδου. Ο κ. Παπανδρέου επευφημήθηκε από ψηφοφόρους και φίλους του Κινήματος, ενώ η παρουσία των παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Δράμας ήταν δυναμική.......

YPOCHFIOI PAPANDREOY 1
Νωρίτερα έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος, ενώ ο κ. Παπανδρέου στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Κανείς από μας δεν ήθελε τα μνημόνια, αλλά εμείς βάλαμε πλάτη, σηκώσαμε βάρος που δεν μας αναλογούσε και κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον  χωρίς να σκεφτούμε πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ξέραμε και ξέρουμε ποια είναι η πραγματική αιτία. Δεν ήταν το μνημόνιο. Το πρόβλημα είναι τι έφερε το μνημόνιο. Τα αίτια του μνημονίου. Ήταν οι σπατάλες ήταν ένα κράτος πελατειακό, ένα κράτος αδιαφανές, ένα κράτος αιχμάλωτο σε μεγάλα και μικρότερα συμφέροντα . Αυτά ήταν που έφεραν το χρέος να διπλασιαστεί σχεδόν και το άλειμμα να τριπλασιαστεί, αυτό που επισήμως είχε ειπωθεί από την κυβέρνηση πριν από τις εκλογές.  Αυτά είναι που σήμερα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Αυτά είναι τα λεφτά που υπήρχανε και υπάρχουνε εάν φτιάξουμε ένα σωστό κράτος, που επιτέλους θα χρησιμοποιεί τα λεφτά και για τον συνταξιούχο και για την ανεργία , την παιδεία.
PAPANDREOY 3
Γι’ αυτό κάναμε αυτό το νέο ξεκίνημα, το Κίνημα μας. Για να ξαναδώσουμε την ελπίδα  ότι μπορεί αυτή η χώρα να αλλάξει. Γιατί όσοι θέλουν είτε να σχίσουν τα μνημόνια, είτε να φύγουν από τα μνημόνια χωρίς να μιλάνε για τις πραγματικές αιτίες, γιατί φτάσαμε έως εδώ, απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο. Εμείς θέλουμε να λέμε αλήθειες. Θα πρέπει να συγκρουστούμε, όπως ξεκινήσαμε και συγκρουστήκαμε όταν κάναμε την «Διαύγεια», τον «Καλλικράτη», με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην υγεία, η οποία και έφερε ένα σημαντικό όφελος χωρίς να κόψουμε συντάξεις. Όταν κάναμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση βγάλαμε χρήματα όσα ήταν για δυο χρόνια ο ΕΜΦΙΑ . Χωρίς κόστος καταφέραμε αυτά τα λεφτά να μη τα πληρώσει ο συνταξιούχος , να μη τα πληρώσει ο μισθωτός. Εάν όμως είχα χρόνο, αν είχαν γίνει αυτές οι αλλαγές και πολύ περισσότερες πολύ πριν από το 2009, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε αυτές τις περικοπές ,  δεν θα χρειαζόταν να ζητήσουμε βοήθεια από τον συνταξιούχο και να βάλουμε και νέες φορολογίες. 
PAPANDREOY 4
Το κάναμε όμως γιατί ήταν πατριωτικό μας καθήκον. Τώρα όμως που βγαίνουμε απ’ αυτήν την περιπέτεια , θέλουμε να τελειώσει αυτό το κεφάλαιο, αν δεν αλλάξουμε την χώρα θα βρεθούμε και πάλι πίσω εκεί που ξεκινήσαμε. Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με βάσει τις αξίες μας, τα πιστεύω μας, τις ωραίες μας παραδόσεις,  με βάση την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό , την αυτοοργάνωση. Με βάση τον σεβασμό στον πολίτη. Κάτι που χάσαμε στο δρόμο, κάτι που πρέπει να ξαναβρούμε και ξαναβρίσκουμε στον δικό σας ενθουσιασμό, στην δικιά σας συμμετοχή, στη δικιά σας αφοσίωση . Να πάμε πάλι μαζί. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω. Η Ελλάδα μπορεί εφόσον αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες . Είμαι έτοιμος μαζί σαν να τις αντιμετωπίσουμε, να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε  πραγματικά την αξιοπρέπεια, την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης, και ξανά να έχουμε την δημοκρατία και τη συμμετοχή την οποία εμείς πιστεύουμε. Να είστε καλά καλό μας αγώνα».
PAPANDREOY 2
Δείτε το βίντεο…
\
dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου