Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Σκηνοθετώντας τον Αντώνη Σαμαρά...

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Πρωθυπουργός βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε στημένο βίντεο... πάλι με πολύ μεγάλη αποτυχία.Το ρεπορτάζ προβλήθηκε στο MEGA και...
το σενάριο ήταν απλό: Ο Αντώνης Σαμαράς εξέρχεται του Μαξίμου κατά τύχη την ώρα που έξω από αυτό βρίσκεται δημοσιογράφος και κάμερα του σταθμού. Ο Δημοσιογράφος απευθύνει την ερώτηση «ακούσατε δηλώσεις στελεχών του σύριζα ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια;» και ο Σαμαράς θα απαντούσε «βεβαίως και τα άκουσα... κ.ο.κ.». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι πήγε στραβά στο γύρισμα αλλά το τελικό «ρεπορτάζ» που έπαιξε το MEGA βγήκε ολίγον... ερασιτεχνικό:

Ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει με φόρα από τα κεντρικά σκαλιά και πηγαίνει βουρ στην κάμερα (στο θέατρο ένα από τα πρώτα πράγματα που σε μαθαίνουν είναι ότι πρέπει να περιμένεις πρώτα την ατάκα του άλλου γιατί αλλιώς δεν βγαίνεις φυσικός) και κάνει τη δήλωση χωρίς να περιμένει την ερώτηση. Αυτή ηαπειρία του Σαμαρά ανάγκασε προφανώς τους υπευθύνους του MEGA να μοντάρουν την ερώτηση από το studio με voice over, κάτι που είναι εμφανές ακόμα και χωρίς ειδικές γνώσεις.


Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αστείο

Για την ακρίβεια αυτή δεν είναι η έκφραση που θα χρησιμοποιούσε το TPP αλλά τα ίδια τα λόγια τουΔημήτρη Καμπουράκη που αναφέρθηκε στο «ρεπορτάζ» από την πρωινή του εκπομπή:

Ο Αντώνης Σαμαράς αρέσκεται στη στημένη δημοσιότητα όπως φάνηκε άλλωστε και από την «συνέντευξη» του στην «δημόσια» ΝΕΡΙΤ όπου διάβαζε τις απαντήσεις από autocue και πρωτοτυπώντας παγκόσμια έκλεισε μόνος του τη συνέντευξη ευχαριστώντας τον κόσμο που τον απόλαυσε.

Η αγάπη του στα «αυθόρμητα» ρεπορτάζ που παίζουν σχεδόν πάντα πρώτα στο MEGA είχε φανεί άλλωστε και κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του το 2012 που έπεφτε πάντα κατά τύχη σε περαστικούς που τύχαινε να είναι και φανατικοί υποστηρικτές του, αλλά και στην αναφορά που είχε κάνει στη συνέντευξη τουΠρετεντέρη στο τέλος του 2012 στην οποία είχε αναφερθεί σε ινκόγκνιτο ταξίδι του στο οποίο ένας γέροντας του είχε πει ότι καλά κάνει και του παίρνει τη σύνταξη αρκεί να σωθεί η Ελλάδα. Είναι άλλωστε πολύ εύκολο να ταξιδεύει ο Σαμαράς χωρίς να τον καταλαβαίνει κανείς, και αυτό φάνηκε και από το πρόσφατο ταξίδι του στο Ναύπλιο, όπου σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ έτυχε «θερμής υποδοχής» (η αλήθεια ήταν ότι κόντεψε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο).

Αλλά από την άλλη ίσως να είναι καλύτερα ο Αντώνης Σαμαράς να παίζει απλά το ρόλο του πρωθυπουργού, έστω και με αυτή την κακή απόδοση όπως απέδειξε και το backstage βίντεο που ήρθε από λάθος στη δημοσιότητα το 2013:


Κώστας Εφήμερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου