Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο ΔΟΛ προσπαθεί να πιάσει στασίδι στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ;

dol_11012015.png

Σημερινό πρωτοσέλιδο του "Βήματος της Κυριακής", το οποίο μαζί με την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο ΑΜΕ-ΜΠΕ έχουν κλέψει την παράσταση από χθες στο διαδίκτυο, όπου σχεδόν όλοι συνωμολογούν για "κωλοτούμπα" του Ψυχάρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Ο ΔΟΛ όντως κάνει στροφή ή κάνει προβοκάτσια δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές;.....
 Σίγουρα ένα επικοινωνιακό τρικ του συστήματος Σαμαρά-Βενιζέλου (το οποίο ο ΔΟΛ στήριξε όσο δεν πάει αυτά τα 2,5 χρόνια), ίσως θέλει να παίξει το χαρτί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει ντηλάρει με την διαπλοκή, βλέποντας κανείς και το χθεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ:


tanea_11012015.png

Από την άλλη, μπορεί και να είναι μια παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και δηλώνουν από τώρα την θέλησή τους να πιάσουν "στασίδι" στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ που θα εκκινήσει σε δύο εβδομάδες.

Από την πλευρά μας δεν μπορούν να περάσουν δύο πράγματα απαρατήρητα:

1ον) Η παραίτηση υιού Ψυχάρη από το βουλευτικό έδρανο της ΝΔ, λίγες εβδομάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών. Αυτό δείχνει ότι ο πατήρ Ψυχάρης ήξερε που περίπου πάει το πράγμα και γι αυτό δεν ήθελε "εκκρεμότητες" με το στρατόπεδο Σαμαρά. 

2ον) Μια φυσική ομολογία των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, δια στόματος εκπροσώπου Καϊλή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, σε συνδυασμό με την ξαφνική αντι-σαμαρική στροφή της Τρικούπη, με αφορμή την υπόθεση Γκερέκου και την εξαγγελία ότι ο Βενιζέλος στοχεύει την τρίτη θέση.

Με βάση αυτές τις δύο παρατηρήσεις, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το σύστημα ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πρωθυπουργία Τσίπρα, όπου σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα του προξενέψει τον Βενιζέλο, σε περίπτωση βεβαίως που το ΠΑΣΟΚ του καταφέρει να μπει στην Βουλή. Επίσης μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ναι μεν είναι καλό να βλέπεις που κάθεται η μπίλια της εξουσίας την επόμενη μέρα, αλλά καθόλου καλό να γίνεσαι αντικείμενο συναλλαγής και διαπραγμάτευσης με τα κατεστημένα συμφερόντα.

Αυτές οι διευθετήσεις κορυφής, τις οποίες ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει για να σταθεί στην εξουσία το πρώτο κρίσιμο διάστημα, δεν μπορεί να αφορά την βάση των προοδευτικών πολιτών. Αυτοί την δουλειά τους και εμείς την δουλειά μας..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου