Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το Ποτάμι που γυρίζει πίσω #υποθεση_Θεοχαρη

a42a0a1485d3616d26553dec987302b2_L.jpg

Mετά το σλόγκαν της πολιτικής χωρίς κομματικό παρελθόν στις ευρωεκλογές, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη φρόντισε να μας τεκμηριώσει ότι μα «δούλεψε» *ενδεικτικά* προς άγραν ψήφων!  Αναφέρουμε, λοιπόν, *ενδεικτικά* τους προερχόμενους από τη ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Κατερίνα Μάρκου, Νίκη Φούντα, τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο και την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά [via]...

Bέβαια, το σλάλομ αναξιοπιστίας δεν φαίνεται να ΄χει τελειωμό. Το πρόγραμμα του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρει κατηγορηματικά ότι «όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας τους». Ωστόσο η παραπάνω θέση δεν στάθηκε εμπόδιο για τον Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Β΄Αθήνας.

Ποια η απάντηση του Χάρη Θεοχάρη; Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου σχολιάστηκε αρνητικά η υποτιθέμενη ανακολουθία του Ποταμιού στην επιλογή μου, δεδομένης της θέσης του για 4ετή αποκλεισμό παλαιών Γενικών Γραμματέων.
Είναι όμως έτσι; Ας δούμε την ουσία της πρότασης. Σκοπός της είναι να μην παραμελήσει - ή ακόμη χειρότερα να μην χρησιμοποιήσει επί σκοπώ - την θέση του ο Γενικός Γραμματέας για να προσπαθήσει να εκλεγεί.
Για παράδειγμα, μπορεί να σταματήσει να παίρνει μέτρα σε όσους χρωστάνε και να το διαδώσει στα μέσα για να είναι αρεστός στην κυβέρνηση, αντί να κάνει την δουλειά του.
Στην δική μου περίπτωση συνέβη το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλει η πρόταση να αποτρέψει.
Αυτοί που τώρα - αφελώς δήθεν - εγκαλούν το Ποτάμι για ανακολουθία, έπνεαν τα μένεα γιατί έκανα την δουλειά μου, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Προτιμούσαν να υπηρετώ το κομματικό, το μόνο συμφέρον που αναγνωρίζουν.
Συνεπώς, η υποψηφιότητά μου με το Ποτάμι, είναι απολύτως συμβατή με την ουσία της πρότασης αυτής.
Είναι συμβολική της δέσμευσης του Ποταμιού να σέβεται τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους. Θεσμούς που καταπατώνται συχνά και πάντως καταπατήθηκαν κατάφορα στην περίπτωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Υ.Γ. Η αναφορά σε "αυτούς που τώρα - αφελώς δήθεν - εγκαλούν..." είναι για την επίσημη καταγγελία από γραφείο τύπου και όχι για τους πολίτες που έθεσαν εύλογα ερωτήματα. [via]

Tι μας λέει, εν ολίγοις, ο κατά τ΄ άλλα συμπαθής και αξιόλογος χάρης Θεοχάρης; Πως η υποψηφιότητά του είναι απολύτως συμβατή και την τεκμηριώνει με προσωπικά επιχειρήματα, αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του ως γραμματέας (τον οποίο εξίσου δεν αμφισβητούμε). Άραγε, όμως, υπάρχει ένας γραμματέας που κατεβαίνει υποψήφιος και λέει το αντίθετο από τον Θεοχάρη; Κανείς!

Πώς, λοιπόν, προστατεύεις την καπήλευση μίας θέσης για κομματικό όφελος; Μέσω των θεσμών και των κανόνων, όπως επί παραδείγματι αυτό που πέρασε στο καταστατικό του το Ποτάμι και μόλις τσαλαπάτησε για μικροκομματικό όφελος!

Κατά τα άλλα; Περιμένουμε από το Ποτάμι ''να σέβεται τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους'', την ίδια ώρα που δεν σέβεται το καταστατικό του!

Και ακόμη δεν άρχισαν...
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου