Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Σουλαδάκη καταπέλτης: «Πολιτικοί γυρολόγοι και νεοεπιτελείς της συμφοράς σχεδιάζουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ»

souladaki_al
Με ένα άρθρο-καταπέλτη, η κυρία Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου Σουλαδάκη σύζυγος του ιστορικού στελέχους του Κινήματος Γιάννη Σουλαδάκη αλλά και με μακρά και γνωστή προσωπική της παρουσία και δράση στα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ, κατακεραυνώνει πρακτικές και τακτικές της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος.  Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο, αξίζει να.....
θυμίσουμε ξανά, πως  η οικογένεια του Γιάννη Σουλαδάκη είχε ασκήσει έντονη κριτική στην περίοδο προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου ενώ είχε συνταχθεί σύσσωμη στο πλευρό Βενιζέλου σε διάφορες πρωτοβουλίες των περασμένων μηνών (συνέδριο, εγχείρημα Ελιάς κλπ). Από τις Ευρωεκλογές του Μαίου όμως και έκτοτε οι διαφοροποιήσεις γίνονται όλο και πιο συχνές καθώς και έντονες…
Όλοκληρο το άρθρο της κυρίας Σουλαδάκη που δημοσιεύθηκε στο vima.gr με τίτλο «Το μήνυμα της Καισαριανής το έλαβε η Χ. Τρικούπη;»:
Στις επαναληπτικές εκλογές της Καισαριανής, οι πολίτες απείχαν κατά 67% και ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες κατέγραψε 16%, πολύ μακρινό από το δημοσκοπικό 30% και βάλε….
Μέσα σ” αυτή τη λεκάνη του 67% της αποχής, είναι και το πολιτικά άστεγο ΠαΣοΚ.
Στην ουσία έχουμε άλλη μια επιβεβαίωση, ότι η αποχή από τα πολιτικά δρώμενα συνεχώς διευρύνεται, εκφράζοντας απογοήτευση, άρνηση, αλλά και παθητικοποίηση.
Στην κοινωνία, το κυριότερο ερώτημα που πλανάται από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ, είναι, το τι κόμμα θα ψηφίσουν.
Στην πραγματικότητα, το μέγα μέρος των τέως ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ είναι πολιτικά άστεγοι και κατά περίπτωση βρίσκουν προσωρινή πολιτική έκφραση η μάλλον εκλογική έκφραση, από δω η από κει η κυρίως στην αποχή, όχι όμως πολιτική στέγη.
Αυτή την πραγματικότητα, δυστυχώς αρνούνται διάφοροι νεοφερμένοι, «νεοεπιτελείς» της συμφοράς της Χαριλάου Τρικούπη 50, διότι δεν τους βολεύει στους δικούς τους σχεδιασμούς και στοχεύσεις.
Έτσι λοιπόν, σχεδιάζουν μαζί με διάφορους πολιτικούς γυρολόγους, για κάτι δικό τους, κάτι ελεγχόμενο.
Νομίζουν δηλαδή, ότι αν φτιάξουν κάποιο σχήμα, όπως της προετοιμαζόμενης ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑΡ θα απαλλαγούν από τις ιστορικές ρίζες του ΠαΣοΚ και έτσι θα αποκτήσουν το δικό τους κόμμα, υποκαθιστώντας το ΠαΣοΚ, απαλλαγμένοι από το ιστορικό βάρος του, την συνείδηση που έχει διαμορφώσει στην κοινωνία, αλλά και το ιστορικά διαμορφωμένο στελεχιακό δυναμικό του.
Συνεχώς μεθοδεύουν κρίσεις και ρήξεις, εξωθώντας το στελεχιακό δυναμικό του ΠαΣοΚ που έχει άποψη, σε αποχώρηση και αδρανοποίηση, το οποίο στην συνέχεια το υβρίζουν ως διασπαστές και υπονομευτές.
Προτιμούν ένα μικρό, άχρωμο σχήμα ελεγχόμενο, διαπνεόμενο από ακραίο κυβερνητισμό, παρά την προσπάθεια επανασυσπείρωσης των διάσπαρτων δυνάμεων του ΠαΣοΚ, όπου και αν βρίσκονται, με τον προβληματισμό και την πολυφωνία τους, δυνάμεων, που έχουν την «αδυναμία» να προβληματίζονται και να προτείνουν.
Έτσι λοιπόν, επιχειρούν διοικητικά, να επιβάλλουν την όποια ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑΡ, αντί να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση, αλλά στο μη ελεγχόμενο από τους ίδιους ΠαΣοΚ.
Αντί λοιπόν να δουν την πραγματικότητα και να βοηθήσουν, κάθε φορά που κάποιος προτείνει κάτι για την ανασυγκρότηση του ΠαΣοΚ, συνέδριο κλπ, που αποτελεί και το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας, του, των ΠαΣοΚ-ων, τον βάζουν απέναντι ως υπονομευτή της κυβέρνησης κλπ κλπ.
Επιχειρούν, τον οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους, να τον ταυτίσουν με «σχεδιασμούς», Παπανδρέου κατά Βενιζέλου.
Επιχειρούν δηλαδή, να τροφοδοτήσουν σκηνικό σύγκρουσης Βενιζέλου Παπανδρέου, δηλαδή σκηνικό διασπαστικό του ΠαΣοΚ, αντί να δουν το ουσιώδες, που είναι η ανασυγκρότηση του.
Λειτουργούν στην λογική, «πας μην ων μεθ΄ ημών, καθ΄ ημών».
Επιχειρούν, κάθε πρόταση και προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠαΣοΚ, να την «ταμπελώσουν» ως υπονομευτική της κυβέρνησης, σαν να μην είναι αυτονόητο, το ότι η ισχυροποίηση του ΠαΣοΚ ισχυροποιεί και την κυβέρνηση.
Το αίτημα για συνέδριο του ΠαΣοΚ, έχει μεγάλη απήχηση, διότι είναι αίτημα που ενώνει, το ότι διατυπώθηκε και από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι θετικό, δεν είναι όμως μόνο δικό του αίτημα, είναι αίτημα των πολλών.
Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες.
Το ΠαΣοΚ οφείλει να προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές, η ηγεσία του οφείλει ν ασχοληθεί με την ενότητα των δυνάμεών του και όχι να συμβάλλει σε πρακτικές διαίρεσής του.
Η ηγεσία του ΠαΣοΚ, οφείλει να κατανοήσει, ότι η ασφάλεια που της προσφέρεται από διάφορους «προθύμους», είναι ψευδοασφάλεια και η πραγματική ασφάλεια είναι αυτή του απλού μέλους, είναι η ενότητα του χώρου.
Η ηγεσία του ΠαΣοΚ, οφείλει να κάνει τις αναγκαίες υπερβάσεις  και όχι να εγκλωβίζεται σε εγωιστικά συμπλέγματα, που δεν αποτελούν στοιχείο πολιτικής σοφίας, το αντίθετο μάλιστα.
Η ηγεσία του ΠαΣοΚ, οφείλει να απευθυνθεί στα στελέχη του ΠαΣοΚ, όπου κι αν βρίσκονται, με ανοιχτή ατζέντα για το ΠαΣοΚ και όχι με τετελεσμένα της μορφής, εκόντες, άκοντες, πάρτε μέρος στην ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑΡ, που εξ αρχής είναι λάθος σχεδιασμός, διαλυτικός του ΠαΣοΚ.
Οφείλουν όλοι, όσοι έχουν παίξει και παίζουν ρόλο στην εξέλιξη του ΠαΣοΚ, να πουν επιτέλους και κάποιο «mea culpa», που ο πραγματικός πολιτικός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, είχε την μεγαλοσύνη να ομολογεί, όταν κάτι δεν έκανε σωστό.
Κάτι τελευταίο και ξαναειπωμένο…
Οι έκτος ΠαΣοΚ «πρόθυμοι συνεταίροι» για την ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑΡ, μπορούν να κάνουν το δικό τους κόμμα και μετά, να συμμαχήσουν εκλογικά με το ΠαΣοΚ…
Καθαρές κουβέντες αλλά και καθαρές σχέσεις….
ΣΗΜ: Φωτογραφία από τον λογαριασμό της κυρίας Σουλαδάκη στο facebook
smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου