Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Είναι αργά για δάκρυα, Αντώνη

samaras11.jpg

Iστορικής σημασίας η χθεσινή ομιλία Σαμαρά καθότι παραδέχθηκε μετά από 5 χρόνια στυγνής προπαγάνδας την αλήθεια για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο· μία αλήθεια την οποία διαστρέβλωσε με συνέπεια και σέρβιρε αφειδώς στον ελληνικό λαό. Παραθέτουμε 3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα:.....

[...] Κανείς δεν αμφιβάλει σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την εποχή των μνημονίων σύντομα, μνημονίων αναγκαστικού δανεισμού. Βγαίνουμε από την εποχή που αγορές ήταν κλειστές για μας, όταν για να μην χρεοκοπήσουμε δανειζόμασταν απευθείας από τους εταίρους μας, οι οποίοι για να μας δώσουν τα λεφτά μας έβαζαν επαχθείς όρους. Από αυτό τον αναγκαστικό δανεισμό βγαίνουμε.

[...] Αν η χώρα επέστρεφε στα ελλείμματα, δεν θα είχε πια στη διάθεση της την πιστωτική γραμμή. Η πιστωτική γραμμή θα μας εξασφαλίζει από αναποδιές, από αναταράξεις, για τις οποίες εμείς δεν ευθυνόμαστε. Για πράγματα που εμείς ευθυνόμαστε, δεν μας καλύπτει καμιά πιστωτική γραμμή. Θα υποχρεώσουν τη χώρα να ξαναπάει σε αναγκαστικό δανεισμό. Γι' αυτό και ο κόσμος υποψιάζεται σήμερα ότι του τάζουν πολλά, που αν πάνε αν του τα μοιράσουν θα γίνει χάος και θα αναγκαστούν να τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια.

[...] Εσείς «χτυπιέστε» ότι δεν είναι βιώσιμο και δίνετε όσο μπορείτε με την επέμβαση σας μια γραμμή προς τις αγορές σαν να λέτε « προς Θεού, μη δανείζετε την Ελλάδα». Για να οδηγήσετε τον τόπο που; Πάλι σε αναγκαστικό δανεισμό. Αλλά μας λέτε από πάνω ότι θα κάνετε παροχές που τις υπολογίζετε σε 12,5 δις. Αλλά δικοί σας άνθρωποι λένε ότι είναι πολύ παραπάνω αυτά που υπολογίζετε. Και θα τις χρηματοδοτήσετε από πηγές που δεν υπάρχουν. Και για τις οποίες δικοί σας άνθρωποι, σοβαροί, λένε ότι δεν υπάρχει ούτε το εν τρίτον από αυτά που έχετε υπολογίσει. Άρα, θα ξεκινήσετε με ένα έλλειμμα πάνω από 10 δις. Κι όταν κλείσουν οι αγορές, θα ζητάτε δανεικά από τους εταίρους μας και περικοπή χρέους. Δηλαδή τι θα τους πείτε; «Και δώστε μου καινούργια λεφτά, παρακαλώ, να κάνω παροχές και κόψτε μου κι από εκείνα που χρωστάω». Μα, που το έχετε δει αυτό;

Εpikairo: Στην ομιλία του ο Σαμαράς παραδέχεται ότι η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα αλόγιστων δημοσιονομικών πολιτικών, δείχνοντας έμμεσα αλλά και με το δάχτυλο τον Κώστας Καραμανλή. Η μέχρι πρότινος αφήγηση του Σαμαρά ήταν ότι την χώρα έβαλε στο μνημόνιο η κυβέρνηση Παπανδρέου. Παραθέτουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα ομιλίας του το 2011:
''Εμείς δεν φέρνουμε την καταστροφή, όπως κάνουν καθημερινά υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Που δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό, και δημιουργούν πανικό μέσα στην Ελλάδα... Πέρσι αποκαλούσαν την Ελλάδα «διεφθαρμένη χώρα». Κι ύστερα ανακάλυψαν ότι δεν μας δάνειζαν οι αγορές! Πέρσι αποκαλούσαν την Ελληνική Οικονομία «Τιτανικό». Κι ύστερα μας επιτέθηκαν οι κερδοσκόποι. Φέτος βγαίνει ό ίδιος ο υπουργός Οικονομικών και δηλώνει ότι μετά τον Ιούλιο το κράτος «κατεβάζει ρολά». Και με όλα αυτά δημιουργήθηκε πανικός μέσα στη χώρα. Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι. Και αδιόρθωτοι...''

Κρίση ειλικρίνειας, λοιπόν, από τον πολιτικό που δίχασε μία ολόκληρη χώρα, χωρίζοντας αυτήν σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, παραθέτοντας εικονικά οικονομικά προγράμματα, τρις, στο Ζάππειο, και, ξεγελώντας τον ελληνικό λαό ότι υπήρχε άλλος δρόμος, με κύριο απώτερο σκοπό την ανέλιξή του στην εξουσία.

Κρίση ειλικρίνειας από τον πολιτικό που υποσχέθηκε ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα σε 1 χρόνο και έσυρε έναν ολόκληρο κομματικό στρατό σε πλατείες και πεζοδρόμια, ενώ μετά την ανάληψη της εξουσίας έκανε μία πολιτική κωλοτούμπα άνευ προηγουμένου αφήνοντας πίσω του, βαριά κληρονομιά για το έθνος, ψεκασμένους και φασίστες.

Κρίση ειλικρίνειας από τον πολιτικό που όρισε το PSI ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας με διάγγελμά του ανήμερα της εθνικής εορτής (28oct 2011) και κατόπιν το έκανε πολιτική του σημαία και προσωπικό του επίτευγμα.

Κρίση ειλικρίνειας από τον πολιτικό που οδήγησε τη χώρα σε διπλές εκλογές το 2012, με μόνο αντικειμενικό σκοπό να γίνει αυτός ο πρωθυπουργός της χώρας. Θυμίζουμε ότι εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου των 6 μηνών, είχε παγώσει η οικονομία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μας στέλνουν χρήματα με τα αεροπλάνα οι «δυνάστες ξένοι» για να αποφύγουμε το bank run, από την έλλειψη ρευστότητας που προκάλεσε η ανευθυνότητα ενός αριβίστα.

Κρίση ειλικρίνειας από τον πολιτικό που μετέφερε πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε πρόσωπα που ανέλαβαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια, να δημιουργήσουν μηχανισμό στήριξης, να δανειστούν 110 δις και να αποφύγουμε την άτακτη χρεκοπία, στιγματίζοντάς τους με στοχευμένες ακροδεξιές μεθόδους και βαπτίζοντάς τους προδότες του έθνους.

Κρίση ειλικρίνειας από τον πολιτικό που κάλυψε τους πραγματικούς ενόχους και απέκρυψε την αλήθεια από την ελληνικό λαό, μη αφήνοντάς τον να αντιληφθεί τις πραγματικές αιτίες που χρεοκόπησαν την χώρα, λειτουργώντας υπέρ μικροκομματικών συμφερόντων και εις βάρος της Ελλάδας που τελικά αγάπησε λιγότερο απ᾽ τον εαυτό του.

Είναι αργά για δάκρυα, Αντώνη.
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου