Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Υπάρχουν νούμερα και... «νούμερα»...Την Κυριακή, στελέχη της ΝΕΡΙΤ έστειλαν μια ανακοίνωση για να δικαιολογήσουν τη «στημένη» (επιεικώς) συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας αναφορές στην τηλεθέαση που είχε: «Εφτασε να την παρακολουθούν ταυτόχρονα 600.000 τηλεθεατές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων».
Σημείωναν, μάλιστα, ότι  η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να...
παρακολουθήσει αντιδράσεις «των οποίων το κίνητρο δεν φαίνεται να είναι η εξυπηρέτηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πολυφωνίας»

Κάποιος πρέπει, επιτέλους, να πει στα στελέχη της ΝΕΡΙΤ, ειδικά του τομέα ειδήσεων-ενημέρωσης, ότι η αξιοπιστία και η τήρηση των κανόνων δεοντολογίαςδεν μετριέται με ποσοστά τηλεθέασης.

Αν θεωρούν ότι αυτό που μεταδόθηκε ήταν πράγματι μια... δημοσιογραφική συνέντευξη, ας αφήσουν τα δελτία Τύπου και ας βγουν επωνύμως να την υπερασπιστούν.

Χθες, πάλι, τα ίδια στελέχη συνέχισαν το... χαβαδάκι τους και έστειλαν ανακοίνωση για τη «μεγάλη απήχηση» που είχε ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΝΕΡΙΤ, «με το μέσο μερίδιο να αγγίζει μέχρι το 19,7% και 541.000 τηλεθεατές».

Τελικά, υπάρχουν νούμερα και... «νούμερα»!

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου