Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Λούζεται ο Βαγγέλης από τις ακτίνες του ήλιου του ΠΑΣΟΚ και θυμάται τον Ανδρέα..

benny_14102014.jpg
 Mήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου για την ενότητα του κόμμματος έστειλε από την Καβάλα όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε την πρώτη υποδοχή της πρότασης συναίνεσης που έκανε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι λυπάται που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να την απορρίψουν ακαριαία. [iefimerida]
Στην ομιλία του σε.....
συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε με έμφαση ότι θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος για να αποτρέψει περαιτέρω διάσπαση του κόμματος και υπογράμμισε: «Έχω προσωπικά κάνει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου σε όλες τις φάσεις της πολιτικής μου διαδρομής. Και θα κάνω και τώρα. Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μην ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια , αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Παράλληλα ζήτησε πλήρη κινητοποίηση των μελών και στελεχών λέγοντας: «Γιατί πρέπει να αντιδράσει θετικά η κοινωνία, να ασκήσει τις δικές της πιέσεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το προγραμματικό μας συνέδριο, να απευθυνθούμε στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές και στις εκλογές του 2012, αλλά και γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών. Και πρέπει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά να είμαστε έτοιμοι για μια σύντομη και σκληρή προεκλογική εκστρατεία».

Epikairo: Μιλά ο Βενιζέλος για ενότητα. Σε μια εποχή όπου η κάθε δήλωση γίνεται είδηση, αξίζει να ασχοληθούμε και μ' αυτή την δήλωση, γιατί ο Βενιζέλος κάνει επίκληση στο συναίσθημα: Για να μεταφέρει "ηθικό βάρος" στον Παπανδρέου, επιστρατεύει την μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, προσπαθώντας ξεκάθαρα να στρέψει τις τελευταίες συναισθηματικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Πολλά μπορεί κανείς να πει για τον Βενιζέλο, και το κατά πόσο συνέβαλε στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Αμίμητο το Ζάππειο του 2007, αλησμόνητη η προσπάθεια δημιουργίας τάσης εντός του ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές του 2007, ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2011 και εσχάτως η προσπάθεια εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ υπό την Ελιά και την ΔΗΠΑΡ.

Ο Βενιζέλος είναι ικανός το επόμενο διάστημα να πουλήσει ΠΑΣΟΚοφροσύνη, εκλογές έρχονται εξάλλου και πρέπει να υπάρχει ένας λόγος για να ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος θα ανατείλει στα πρόσωπα του Γρηγοράκου, του Κωνσταντινόπουλου, του Ρήγα, του Πρωτόπαπα και του Καρύδη, δείχνοντας με το δάχτυλο προς Παπανδρέου μεριά.

Αλλά κλείνοντας θα θέλαμε να ρωτήσουμε κάτι τον πολυμήχανο αντιπρόεδρο: Από τους καινούργιους φίλους και συμμάχους του, ποιος πραγματικά εκτιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου; Μην θυμηθούμε αυτά που έλεγε ο Μπίστης για "βαλκανικές ιδιαιτερότητες" του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Γιορτές έρχονται..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου